Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На закрито заседание в сряда Софийският апелативен съд е решил да промени мярката за неотклонение на Октай Енимехмедов в домашен арест. Така 14 месеца след като стреля по Ахмед Доган, осъденият на 3 години и 6 месеца затвор 25-годишен мъж се прибира вкъщи. 

Само преди две седмици Енимехмедов бе осъден на първа инстанция от Софийския градски съд (СГС) за непристойни действия, нарушаващи обществения ред и извършени с изключителна дързост. 

СГС не призна Енимехмедов за виновен по обвинението в опит за убийство. Прокуратурата поиска присъда между 15 и 20 години за опит за убийство на Ахмед Доган. След произнасянето на съда обвинението обяви, че ще протестира присъдата. 

На 19 януари 2013 г. на 8-ата национална конференция на ДПС в НДК младият мъж с излезе на подиума с пистолет в ръце и го насочи към главата на Доган. Почетният лидерът на движението го обезоръжи с отработени движения, след което върху него са нахвърлиха хора от ръководството на ДПС.

Председателят на партията Лютви Местан и доскорошният му заместник Христо Бисеров бяха свидетели по делото после. Самият Ахмед Доган поиска да бъде заличен като свидетел, защото имал депресия. 

 

Делото за последвалия побой над Октай Ениимехмедов е срещу неизвестен извършител, въпреки че случката се разигра пред десетки камери.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.