Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Какво се случва във Виваком? Мистерията не само, че не се изяснява, но и се задълбочава все повече. Късно снощи мистериозна компания публикува платено съобщение до БТА и БГНЕС, че е новият мажоритарен собственик на БТК.

"Групата Ел Ай Си 33 (LIC33), обединяваща инвеститори от ЕС, специализирани по операции на нововъзникващите пазари и изпаднали в затруднено положение, придобива марожитарния дял във "Виваком" и други водещи компании в България", се казва в съобщението.

В документа не се посочват имената на другите фирми.

"Не знаем какво се случва. Нямаме и най-бегла представа коя е фирмата, която е разпространила съобщението", заявиха за Клуб Z от пресслужбата на "Виваком".

В телекома не били уведомени, че се готви продажба на мажоритарния дял.

Свързахме се и с двама независими телеком експерти. Те пожелаха да запазят анонимност, но подчертаха, че обявената сделка едва ли е истинска.

"Цветан Василев се опитва да спаси активи и е принуден да действа бързо, заради приетите вчера от парламента промени в Закона за банковата несъстоятелност", единодушни на двамата специалисти.

В съобщението на LIC33 се посочва още, че предишният собственик окончателно е продал активите срещу ангажимента на инвеститора да рефинансира всички дългове към различни банки. Първоначалната оценка на консолидираните задължения, които ще се рефинансират, била 900 милиона евро.

Делът на Цветан Василев във "Виваком" е малко над 43%. Инвестиционното звено на руската ВТБ държи 33%, а останалите акции са разпределени между кредиторите на компанията.

Ключови думи

Коментари

ABV

Majorirniyat sobstvenik e takav s parite na vlojitelite. Cacata pak e zaspala za zolumite v tazi chegedjijska darjavica....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.