В приятен за окото двубой „Пари Сен Жермен“ победи „Леверкузен“ с 2:1 на „Парк де Пренс“ и след разгрома с 4:0 в Германия в първата среща се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига. Двата отбора играха без напрежение в „мач, който вече бе спечелен“ – по думите на капитана на „аспирините“ Симон Ролфес.

Французите за втора поредна година са в Топ 8 на Европа и се нареждат сред фаворитите за спечелване на трофея. Немците пък ще се съсредоточат в представянето си на домашната сцена, където са в челото на класирането.

„Пари Сен Жермен“ и в този мач показа, че е далеч по-класният отбор и заслужено продължава напред. Головете за парижани отбелязаха Маркиньо и Лавеци, а за гостите, които откриха резултата в самото начало на срещата, точен бе Сидни Сам.

Домакините играха с всичките си звезди, но поне в началото момчетата на треньора Лоран Блан леко подцениха мача. В края френският специалист замени част от основните си играчи и пусна на терена някои резерви. Колегата му Сами Хюпия пък даде шанс на трима млади футболисти да усетят тръпката от Шампионската лига.

„Днес играхме на едно високо ниво, тръгваме си с високо вдигната глава от турнира“, сподели след мача финландският треньор на „Леверкузен“. „Не се представихме на ниво, но бяхме достатъчно силни, за да спечелим мача“, пък заяви наставникът на парижани Лоран Блан.

ПСЖ е убедителен лидер във Франция, а ще спори и за Купата на лигата през април.