„Барселона“ отново би „Манчестър Сити“, този път с 2:1 на „Ноу Камп“, и с общ резултат 4:1 се класира за седма поредна година на четвъртфинал в Шампионската лига. Гостите от Англия опитаха всичко възможно да победят, но стигнаха само до почетна загуба, втора поредна за тях с този резултат (поражение от „Уигън“ за Фа Къп през уикенда), и останаха да се борят само за титлата във Висшата лига. „Каталунците“ пък продължават на всички фронтове.

Точни за домакините, както и в първия мач на „Етихад“, бяха Лео Меси и Дани Алвеш. За гостите се разписа капитанът Венсан Компани.

Мачът бе доста отворен, с атаки и към двете врати, като гостите още от първата минута се втурнаха да търсят гол. Постепенно обаче „Барса“ наложи контрол върху срещата, подобно на първия двубой в Англия. Двата отбора вървяха към заслужено равенство, но в края домакините успяха да вкарат втори гол и да запишат победа за статистиката.

В „Сити“ се забелязва интересна тенденция в Европа отборът да играе по-добре като гост, отколкото като домакин. Срещу „Байерн“ в груповата фаза „гражданите“ загубиха първия мач лошо (1:3), но спечелиха реванша в Мюнхен (3:2). Сега срещу каталунците историята се повтори, макар че момчетата на мениджъра Мануел Пелегрини загубиха и двата мача.

„Хората видяха истинската „Барселона“, сподели Лео Меси след мача. „Критиките към нас ни се отразиха чудесно“, с лека ирония коментира двубоя Херардо Мартино, треньор на испанските шампиони. Лидерът на „Сити“ пък Венсан Компани каза: „И нашият момент ще дойде.“

Отпадането на „Ман Сити“ затвърди тенденцията, че английските отбори са в упадък. Във вторник отпадна и „Арсенал“ срещу „Байерн“ (1:3 общ резултат), а „Манчестър Юнайтед“ и „Челси“ все още не са се класирали за четвъртфиналите. Техните мачове, съответно срещу „Олимпиакос“ (2:0 за гърците у дома в първата среща) и „Галатасарай“ (1:1 в Турция), предстоят да се изиграят идната седмица.

Испанските отбори пък са във възход, като „Атлетико“ Мадрид и „Барселона“ вече са в Топ 8, а там е и „Реал“ Мадрид след погрома с 6:1 навън над „Шалке 04“ в първия осминафинал.