Христо Стоичков коментира една от любимите си теми - "Барселона" и "Реал" (Мадрид), по време на събитие на испанската верига за хазарт и залози "Спортиум". Камата бе запитан за бъдещето на Кристиано Роналдо, който в началото на годината спечели третата си "Златна топка", но сега се говори, че може да бъде продаден. Публиката на "белите" го освирква, а изглежда, че не всичко е наред и в съблекалнята на отбора.

"Трябва да попитате Флорентино Перес за бъдещето на Роналдо, отвърна Стоичков на репортерите. - Рано или късно той ще го продаде. Във футбола е така, всичко зависи от президента на клуба. Нямам представа дали Флорентино се нуждае от пари. Ако да, моментът за трансфер на Роналдо е подходящ."

Голмайсторът на световното "САЩ '94" коментира пропадането във формата на португалеца и видимия спад в настроението му. И постоянните сравнения с Меси:

"Не бива да поставяте под съмнение качествата на нито един от двамата. Меси е там, където трябва да бъде, но Роналдо се намира в деликатен момент. Всички играчи минават през трудни периоди, и на мен се е случвало. Определено тази мания за сравнения с Меси влияе зле на Роналдо. Разликата е, че докато Меси е приравняван с Пеле, Марадона и Кройф, Ронално е сравняван само с Меси."

Самият Стоичков е помолен да направи паралел между нападателите на "Барселона" и "Реал" (Мадрид) преди поредното "Ел Класико" в края на тази седмица.

"Нападателите на "Реал" не са много щастливи в момента, обяснява Камата. - Ако говорим за двете атаки, тази на Барса е в по-добро състояние. Винаги трябва да гледаш дали играчите се забавляват на терена или не."

Накрая Ицо отговаря на въпрос дали вижда нещо от себе си в Луис Суарес.

"Той дойде в "Барселона" с етикета на проблемен футболист след световното. Но аз вярвам, че Суарес ще помогне на "Барселона" да спечели трите купи, за които се бори този сезон", завършва легендата на каталунския клуб.