Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

До месец "Мобилтел" ще трябва да внесе 60 милиона лева в държавния бюджет, научи Клуб Z от свои източници. Причината е, че през юни изтича срокът на лиценза на компанията, а вече има такса за подновяване на лицензите на мобилните оператори. Тя бе въведена само преди месец с промени в Закона за електронните съобщения.

По новата тарифа за таксите за използване на радиочестотен спектър, която правителството гласува в сряда, "Мтел" ще трябва да извади впечатляващата сума. 

Компанията поиска подновяване на лиценза си още преди година, но й беше отказано. Сега след като вече има тарифа за това, тя със сигурност ще получи разрешение да продължи да работи на телеком пазара. Според неофициална информация все още водещият мобилен оператор на българския пазар ще поиска парите да му бъдат отпуснати като кредит от компанията майка - "Телеком Аустриа".

"Мобилтел" е кандидатствал за 10-годишно удължаване на лиценза, а не за 15 години, колкото бе първоначалният срок на разрешителното. Причината е, че за още 5 години операторът трябваше да внесе още 30 милиона лева, обясниха източниците на Клуб Z.

В момента по брой мобилни абонати "Мтел" и "Глобул" са на почти изравнени позиции. Към края на м. г. клиентите на първия GSM оператор в страната са били 4,181 милиона, а втората по-големина компания на пазара вече има 3,995 млн. потребители. Като пазарни дялове това означава 39% срещу 37% от общия брой активни сим карти. "Виваком" продължава да набира скорост като вече държи 24 на сто от пазара със своите 2,556 милиона клиенти.

Ключови думи

Коментари

Пепчо

Доста ще трябва да се бръкнат за този лиценз, дано поне тези пари отидат за нещо полезно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.