Животът на 9-годишният Симеон от София е поставен на карта, след като крадци решават да отмъкнат хладилна чанта от семеен автомобил в района на ул. Дойран в жк. Красно село, без да знаят, че вътре се намират животоспасяващи медикаменти за терапия при тежка форма на Хемофилия А. Лекарствата са нужни, за да поддържат живота на детето през следващите два месеца, и са били опаковани в големи оранжеви кутии, поставени в хладилната чанта.

Притеснените родители публикуваха зов за помощ в социалните мрежи с гореща молба обирджиите да прояват разбиране и да върнат взетите лекарства, тъй като те са индивидуални, не могат да бъдат продадени или дори подарени на друго дете.

"Лекарството е индивидуално и не би могло да бъде използвано от други пациенти с подобно заболяване, поради което не би могло да бъде препродадено. Ако не бъде намерено, няма откъде да се купи или достави повторна доза за този период, което поставя живота на детето в риск. Молим за бързо съдействие и помощ този зов да достигне до повече хора", призовават родителите в социалните мрежи.

Всеки, който разполага с повече информация по случая, може да пише на viki_nesheva@abv.bg.