Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шестдесет европейски военни съветници ще помагат на Централноафриканската република (ЦАР) да реформира армията си, решиха днес външните министри на ЕС.

Мисията ще трае 12 месеца, ще струва 7,9 милиона евро и ще продължи дейността на военна операция на ЕС, която наред с френски войски и контингент на ООН участва през изминалата година в умиротвроряването на разкъсваната от кървав религиозен конфликт африканска страна.

Съветниците ще са базирани с столицата Банги и ще ги командва френският бригаден генерал Доминик Лагел.

От началото на кланетата в ЦАР през 2013 година ЕС е похарчил 360 милиона евро, за да ги спре, съобщи Съветът на министрите. Тези разходи са отделно от европейската помощ за развитие.  

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.