Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съвместна тактическа подготовка на американски и български сухопътни военни части започва на учебния полигон "Ново село” край Сливен днес, заяви в Сливен министърът на отбраната Николай Ненчев.

За да няма "политически спекулации", Ненчев обяви и подробности:

В учението ще вземат сили и средства от сухопътните войски на Съединените щати, сред които ще има до 350 военнослужещи с необходимата екипировка, щатно въоръжение и бойни припаси, до 50 единици бойна техника, която включва 4 танка М1, до 30 бойни машини на пехотата - М2 и М3, до 16 бронетранспортьори, до 30 единици поддържаща и осигуряваща техника, до 13 броя военни и въздухоплавателни средства с техните екипажи за обслужване и осигуряване на необходимото оборудване, което включва: до 7 хеликоптера "UH-60 ", до 4 хеликоптера "CH-47" и до два хеликоптера "AH-64".

Говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич заяви пред ТАСС, че Москва възприема активността на НАТО в близост до руските граници като заплаха. По думите му Съединените щати трябва да си дадат сметка, че подобни провокационни действия няма да спомогнат за решаване на украинския конфликт.

Ключови думи

Коментари

мони

Браво! После ще ни оставят техниката :–). И без друго путмедиите в Ръсия разпространяват инфо от „достоверния“ си сътрудник др.СидОров , че в БГ има 3 БАЗИ? на НАТО.

Gogo

Не мога да разбера за какви спекулации може да става дума. България е пълноправен член на НАТО и е съвсем нормално да провежда учения със собствените си съюзници на собствените си полигони. Товарищите путинофили вероятно приемат разполагането на тактически ракети в Крим като приятелски жест?!!

Егати разтегливото руско понятие за "близост до границата". Нерде Сливен, нерде Русия. Освен, ако руснаците смятат българското Черноморие за руска територия.

Ненчев няма защо постоянно да се обяснява и дава точни отчети какво прави и колко танка има.Това са учения и ще се правят колкото е необходимо и с всякакви оръжия.Ако се наложи ще превземат и сараите и централата на Атака.

Не бях се сетил. Много вероятно е и Сараите и централата на Атака да са руска територия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.