Всичко изглежда решено в осминафинала от Шампионската лига между „Пари Сен Жермен“ и „Леверкузен“, но треньорът на немците Сами Хупия се надява неговите момчета поне да играят без страх. В първата среща на немска земя парижани не оставиха никакви шансове на домакините – 4:0.

Французите се превръщат в един от най-силните отбори на континента, а още миналия сезон заслужаваха класиране на полуфинал, но отпаднаха от „Барселона“ с общ резултат 3:3 и по правилото за повече голове на чужд терен.

Според треньора на „Пари Сен Жермен“ Лоран Блан неговият отбор е един от претендентите за спечелване на Шампионската лига този сезон, а евентуална европейска корона ще бъде първа във витрината на френския клуб.

Не се страхуваме от нищо и от никого, това за нас е поредният мач, който ще се опитаме да спечелим. Изпитваме уважение към всеки противник. А що се отнася до шансовете ни в турнира, смятам, че имаме възможност да се преборим с фаворитите. Тези отбори имат богата история в евротурнирите, но ние ще се опитаме да наваксаме“, сподели френският специалист.

Финландският треньор на „аспирините“ Сами Хупия е на мнение, че неговият отбор може да се представи по-добре днес, отколкото в първия мач.

Мотивация? Това е мач от Шампионската лига и играчите нямат нужда от специална мотивация. Този сезон вече изиграхме три големи мача – два срещу „Манчестър Юнайтед“ (2:4 навън и 0:5 у дома – б.а.) и един срещу „Пари Сен Жермен“, но и в трите случая излизахме на терена със страх. Утре (днес – б.а.) ще трябва да подходим различно. Нека оставим резултата от първия мач настрана, просто искаме да изиграем един добър мач“, каза наставникът на „Леверкузен“.

Германците не са постигали нищо сериозно в Шампионската лига от сезон 2001/02, когато играха финал, а по всичко изглежда, че и този сезон ще отпаднат рано от надпреварата.