Разследващите органи още не са установили кой от задържаните членове на известната дупнишка докторска фамилия Карастоянови е намушкал смъртоносно гарда Николай Радев – Отвертката (27 г.). Затова и тримата още са в ареста, научи Клуб Z. Когато се установи колко прободни рани има жертвата и кой точно е предизвикал смъртта й, само той ще бъде обвинен в убийство, а останалите в съучастие. 

Убитият гард Николай Радев.

Известният беладжия Отвертката почина в болница след скандал в бистро „Колата“ около 21,15 ч във вторник, когато се счепкал с тримата от фамилията – бащата д-р Владимир Карастоянов (68 г.)  и синовете д-р Николай Карастоянов (46 г.) и Иван Карастоянов (39 г.). От Областната дирекция на МВР (ОДМВР) само потвърдиха, че причината е от „частен“ характер. Повечето слухове в града са единодушни, че плейбоят Отвертката е закачал Владимира – дъщеря на анестезиолога Николай Карастоянов и внучка на Владимир.

Последният, освен че е уважаван в града като най-добрият хирург-стоматолог, е известен и като Владе Кавгата. „Да, има доста скандалжийски характер, особено като по-млад, но иначе е страшно интелигентен мъж. Има такава обща култура и такъв дар слово, че, като заговори на маса, ти увисва ченето“, споделиха негови близки. 

Все още полицията не е склонна да каже дали участниците в кървавата драма са употребили алкохол и дали хубавата Владимира е била на мястото по време на екшъна. Любопитно е, че заведението не е типична нощна чалготека, както се писа, а по-скоро  обикновено кафе-аперитив.  След първоначалния оглед вечерта, днес полицията направи повторен – по светло.

В сряда полицията направи повторен оглед на местопрестъплението. Снимка БГНЕС
След първоначалния оглед вечерта, днес полицията направи повторен – по светло.

Всички материали са докладвани на Районна прокуратура.

От Районната дирекция обаче категорично отрекоха писанията, че в града се събират гавази – приятели на починалия, и че е сложена охрана на фамилията Карастоянови, която да ги пази от вендета. „Няма никакво напрежение“, бе коментарът на говорителката на ОДМВР Катя Табачка.

Отвертката е криминално проявен за „разнообразни“ неща, казаха още нашите източници. Има истина в това, че е от тесния кръг около издирваните Братя Галеви – Пламен Галев и Ангел Христов. Но писанията, че им е бил едва ли не „дясна ръка“, са по-скоро пресилени. Имал е ангажимент към охрана на член от едното от двете семейства.