Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия има правото да разполага ядрени оръжия на черноморския полуостров Крим, който Москва анексира миналата година.

Това заяви Михаил Улянов, зам.-директор на Отдела по въпросите за неразпространение и контрол над въоръженията към руското външно министерство.

"Не знам дали сега в Крим има някакви ядрени оръжия. Не знам да има и каквито и да е планове за разполагане на ядрени оръжия там, но принципно Русия може да разположи такива оръжия на полуострова", каза Улянов, цитиран от Ройтерс.

Той допълни, че Русия е готова на преговори за нов договор за контрола на конвенционалните въоръжени сили в Европа, но изрази съжаление, че от страна на членките на НАТО липсва желание за договаряне на ново споразумение.

"Няма консултации по този въпрос и няма проект", каза той.

Изказването на Улянов бе направено само ден, след като стана ясно, че САЩ пращат няколко

Ключови думи

Коментари

д-р Петроff

Както винаги съм казвал,крайно,крайно време е да поискаме от САЩ да разположат ядрени ракети,бази,танкове у нас.

roun

Евро-атлантическите шарани пак кълвете на гола кука.

Да разположат и да ги изпитат наместо. Направо да ни взривят всичките.

Суворов

Да, но за целта им е необходима сухопътна връзка с Крим. Такова нещо не се качва на кораб или самолет. Как си представяте "Сатана" или "Гневът на Ленин", качени на аероплан? Крим по-скоро го виждаме като един голям бетонен бункер, база на безчислени самолети и кораби, които ще установят пълен контрол над Черно море. А големите ракети и сега държат в шах целия свят, ведь ".... от тайги до британских морей....."

Има пиеса на Шекспир - "Много шум за нищо". Не виждам военен смисъл от разполагане на ракети с ядрено оръжие в Крим. Като имаме предвид тяхната далекобойност, няма никакво значение дали са разположени около Керч или около Севастопол. Още повече, че транспортирането на най-мощните ракети е голям инженерен проблем. Не виждам как 42 тонния "Топол М" го транспортират с ферибота през Керченския провлак. Пък и да му строят силоз. Безсмислено упражнение. Мисля, че е ПР акция, показващо на необразовани руснаци и чуждоземни мурзилки защо е анексиран Крим. Макар, че от идиоти всичко може да се очаква.

blackwater

И аз междудругото чух,че най-новите модели макети на "топол М"ще бъдат разположени в Крим щели да бъдат заредени с 42 тона пропагандни листовки и да бъдат изтреляни към София.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.