"Реал" (Мадрид) изживя кошмарна нощ, в която не бе далеч от това да се прости с титлата си в Шампионската лига, но все пак оцеля след 3:4 срещу "Шалке 04" в осминафиналния реванш на "Сантяго Бернабеу". Кралския клуб отива напред благодарение на 2:0 в първия сблъсък.

Явно "лос меренгес" тотално бяха подценили своя противник, въпреки че в 20-ата минута трябваше да им присветне сигнална лампа при гола на Кристиан Фукс за 1:0. Но това не стана може би заради бързото изравняване на Кристиано Роналдо в 25-ата. Малко преди почивката холандецът Клаас Ян Хунтелар отново даде аванс на германския отбор, ала точно преди съдията да прати отборите в съблекалнята, Роналдо се погрижи да върне равенството.

"Реал" поведе за първи път в 52-ата с гола на Карим Бензема за 3:2. Но и за последен, а нататък трябваше да страда. Още в 57-ата 19-годишният Лерой Сане направи 3:3. Шест минути преди края Хунтелар наказа грешка на домакините и върна надеждите на "Шалке" за чудо - 4:3! До края гостите имаха ситуация за 5:3, но Икер Касияс спаси удара на Хьоведес.

След двубоя Роналдо определи загубата като "позорна" и се закани повече да не говори пред медиите заради критиките на които е подложен напоследък както от журналистите, така и от феновете. Треньорът Карло Анчелоти опита за запази хладнокръвие, но също не спести остри думи към своя тим.

В Порто драмата остана за някой друг път - местният тим разгроми "Базел" с 4:0 и е четвъртфиналист с общ резултат 5:1. 

Тази вечер са мачовете "Байерн" (Мюнхен) - "Шахтьор" (Донецк) и "Челси" - "Пари Сен Жермен."