Чистосърдечно си признавам, че не очаквам някой да отнесе глоба или порицание за постъпката си, въпреки че опетняването на пагона моментално трябва да води до уволнение независимо от "маловажния" случай.

Това ни пише читател на Клуб Z, който ни изпрати 3 снимки от Бургас от тази сутрин. На тях интересни са 3 неща - че бусът е паркирал след знак В 27 "забранени са престоят и паркирането" (т.е. - въобще нямаш право да спреш), че е върху тротоара и че е на "Гранична полиция".

Кадрите са от к-кс "Изгрев" в морския град, а според нашия читател двамата служители на "Гранична" слезли да си вземат банички ("и боза, предполагам") от близката баничарница.

"Двамата господа ги видях да влизат в съседната закусвалня, а снимката я направих пътьом. Опитът ми показва, че този тип хора не се съобразяват със забележки и по-скоро биха ме репликирали. От обаждане в полицията не виждам смисъл...

... Ще съм ви благодарен, ако публикувате наглеците."

Отблизо се вижда и регистрационният номер на мерцедеса - А 5883 КС.

Читателят ни праща за ориентир и кадър от Google Street View с пекарната, която е била цел на посещението, както и означено със стрелка мястото, където е бил полицейският бус.

"Напротив, нека всички да подават сигнали - непрекъснато получаваме такива снимки - каза пред Клуб Z говорителката на ОДМВР-Бургас Цветелина Рандева. - Препращаме ги на КАТ по компетентност и оттам съставят акт, а ако до 3 дни няма обжалване, следва наказателно постановление."

Тя обаче подчерта, че сигналите не трябва да са анонимни. Изпратилият снимките трябва после да подпише акта като свидетел, за да е законен той. Рандева даде и имейл, на който гражданите да сигнализират:

randeva@rdvr-burgas.ord

От "Гранична полиция" обещаха проверка на случая.