„Байерн“ продължава защитата на трофея си в Шампионската лига. „Баварците“ завършиха наравно 1:1 с „Арсенал“ у дома във втори осминафинал в турнира и с общ резултат 3:1 продължават напред.

За разлика от миналата година, този път до драми не се стигна. Отново на осминафинал, в първия мач „Байерн“ би с 3:1 в Лондон, но на реванша трепери до края, след като „Арсенал“ поведе с 2:0 на „Алианц Арена“. Тази година обаче европейският шампион бе далеч по стабилен и контролираше изцяло развоя на мача.

Головете в срещата паднаха само в рамките на една минута. Първо Бастиан Швайнщайгер откри в 55-ата минута, но веднага след това сънародникът му Лукас Подолски върна интригата в мача. След това „Арсенал“ натисна, но до нов гол така и не се стигна. „Байерн“ също имаше своите шансове да убие и малкото останали надежди на „артилеристите“.

Треньорът на „баварците“ Пеп Гуардиола похвали гостите след мача. „Арсенал се беше подготвил добре за двубоя, но ние играхме много интелигентно. Изключително съм доволен от моя отбор.“

Мениджърът на „Арсенал“ Арсен Венгер обаче вместо да коментира мача, реши да нападне острието на „Байерн“ Ариен Робен. Припомняме, че в първия мач между двата отбора съдията свири доста спорна дузпа в полза на „Байерн“, след симулация на холандеца. И тогава Венгер се изказа остро и разкритикува рефера.

„Робен е много добър в това да извлича максимума от всяка ситуация, дори от нищото. Той е страхотен футболист, но също така и много добър „гмуркач“. Притежава уникална бързина, но след като премине персоналния си пазач, всъщност намалява скоростта си, за да търси нарушение“, смята френският специалист.

За „Арсенал“ остава да се бори за титлата и купата в Англия, докато „Байерн“ продължава защитата на требъла си от миналия сезон.