Думите на треньора на „Атлетико“ Мадрид Диего Симеоне отидоха на вятъра, а испанците – на четвъртфинал в Шампионската лига за пръв път от сезон 96/97. Аржентинецът сподели преди мача с „Милан“, че предпочита да „заключи“ срещата в средата на терена, но това не се получи и на „Висенте Калдерон“ паднаха общо пет гола – четири от които за домакините.

Резултатът показва огромната разлика в класите на двата тима. „Милан“ за втора поредна година отпада (и е разгромен) от испански отбор на осминафиналите. Миналия сезон „росонерите“ биха у дома „Барселона“ с 2:0, но на реванша бяха просто попиляни с 4:0. „Атлетико“ пък продължава с успешните игри през кампанията и се превръща в нещо като скрития фаворит за трофея в ШЛ.

За домакините на два пъти вкара Диего Коста, по веднъж бяха точни Аарда Туран и Раул Гарсия. Единственото попадение за „Милан“ бе дело на Кака.

„Атлетико“, заедно с градския си съперник „Реал“ Мадрид, е единственият отбор тази година в турнира, който все още няма загуба. У дома пък „рохибланкос“ са безпогрешни – четири победи от четири мача.

„Магическа нощ, публиката бе невероятна. Това е ден, който ще запомним“, сподели след мача Симеоне.

Треньорът на „Милан“ пък Кларънс Зеедорф каза: „Вторият гол на „Атлетико“ ни срази психически. Имаме доста проблеми в състава, не бяхме постоянни.“

Легендарният треньор на „Милан“ и на италианския футбол най-добре описа ситуацията. „Това е един тъжен момент за „Милан“ и за футбола в Италия. Това не е отбор.“