Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд.

 

Премиерът Бойко Борисов предложи социолога Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи. В телефонен разговор Радан Кънев попитал Бойко Борисов:

- Бойко, защо избра Румяна Бъчварова за шеф на МВР?

- Защото Кънчо Стойчев и Андрей Райчев ми отказаха.

* * *

Директорът на ФБР заяви при посещението си в България, че с Бойко Борисов мислят еднакво. След това изказване премиерът ни не пропуснал да се обърне към шефа на ФБР с думите: „Вие сте прости, аз съм прост – затова се разбираме”.

* * *

Евродепутатът Николай Бареков стана за смях със своя английски език. Някъде по същото време стана ясно и кой иска да убие Бареков – това е учителката му по английски!

* * *

Руски олигарх от близкия кръг на Владимир Путин се опитвал да купи Тв 7. Очаква се, ако сделката стане факт, след Бареков Тв 7 отново да има за изпълнителен директор бивш телевизионен водещ – този път Волен Сидеров.

* * *

Съдът в Сърбия на този етап разреши екстрадицията на банкера Цветан Василев. Очаква се на българска територия Цветан Василев да бъде посрещнат от най-верните си приятели – Тити Папазов и... т’ва е.

* * *

Сергей Станишев поде национална кампания под надслов: „България в Шенген: Време е!” Според близки до бившия премиер, Станишев съвсем безкористно искал свободното движение на лица от София към Брюксел и на свободни капитали от Австрия към България да бъде достъпно и за по-обикновените българи.

* * *

Видеоклипът за Шенген, за който Сергей Станишев е платил 7800 лв. от джоба си, разбуни духовете в социалните мрежи. По официална информация в реализирането на клипа е участвала Велислава Дърева, а по неофициална – Максим Генчев.

* * *

България установи дипломатически отношения с Фиджи. Още първият контакт на българските дипломати бил със самия комодор Байнимарама, който управлява Фиджи. Нашите дипломати директно го попитали:

- Уважаеми г-н комодор, ако купуваме от вас банани и ананаси, какво бихме получили в замяна?

А комодорът, участвал в два преврата, отвърнал:

- Ами бихте получили безплатно няколко урока по свобода на словото – с 13 места сме пред вас!

* * *

Българският премиер Бойко Борисов се оказа, че познава и други световни филмови звезди, освен Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун, с които се срещна и снима преди време. Бойко Борисов лично звъннал на Харисън Форд, който се разби със своя частен самолет, и му казал: „Хари, колесникът ми е много по-добър от колесника ти!”

* * *

Медиите съобщиха, че Ана Курникова и Енрике Иглесиас са се разделили. Според запознати това станало след жесток скандал, който започнал така:

- Скъпи Енрике, искам да ми купиш тази бяло-златна рокля.

- Много си зле, ма – не виждаш ли, че роклята е синьо-черна?!

* * *

Властите в Непал алармираха, че екскрементите, оставени от алпинистите на Еверест, могат да причинят замърсяване на околната среда и да застрашат здравето на самите алпинисти. По този повод един шерп изсумтял недоволно: „Не стига, че им мъкнем всичко, ами сега и говната трябва да им събираме...”

----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"