Реномираното германско издание "Ди Велт" публикува изследване за това колко точно е средната дължина и обиколка на мъжкия пенис.

Данните са придружени от дълго предисловие за това доколко е редно издание, което не се вписва в категорията "булевардно", да публикува подобни статии и дали редакторите им си нямат друга работа.

Но от медията уточняват, че не могат да си затворят очите и ушите когато става дума за научнообосновано изследване, базирано на замервания от всички краища на света.

Конкретно: в проучването са участвали 15 000 мъже от Европа, Африка, Азия и Америка. Те са били на възраст от 17 до 91 години.

А обобщението е повече от любопитно.

Първият извод е, че няма абсолютно никаква зависимост между дължината и обиколката на пениса и това какъв е цветът на кожата на съответния мъж. Подобен резултат контрастира рязко на всеобщото схващане, че хората от черната раса са по-надарени от европейците и че азиатците са най-ощетени по отношение на оплодителния орган.

Друго чудо: едва 2,28 процента от мъжете имат по-малък пенис от средните сантиметри за света и също толкова са тези, които са дарени с по-впечатляващ атрибут.

Ето и основната разбулена тайна:

В нормално състояние мъжкият пенис е с дължина от 9,16 сантиметра. А еректирал се възвишава до 13,12 сантиметра.

Обиколката му е 9,31 сантиметра в спокойно състояние и 11,66 см във възбуда.

Това е статистиката. Всичко останало са интерпретации на тема дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна и митология, показват данните на "Ди Велт".