Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Авиационният гигант Airbus представи първия хеликоптер, който ще носи името на компанията, съобщи Aviationweek.com. Това става възможно, след като през 2014 г. Eurocopter беше применуван на Airbus Helicopters.

Моделът Airbus H160 e първият граждански вертолет, изработен изцяло от композитни материали. В неговото изграждане са инвестирани над 1 млрд. евро. Той е апарат от среден клас, който може да превозва до 12 пътника с крейсерска скорост от 185 мили в час (около 300 км/ч) на височина от 1500 метра. Неговият носещ винт е с 5 лопати, които имат формата на хокеен стик, като по този начин значително се намалява нивото на шума при летене на машината. Опашният му винт, тип "фенестрон", е с 12-градусов наклон, което осигурява допълнителна товароносимост.

Airbus започва да приема поръчки за апарата през 2016 г., като доставките ще стартират през 2018 г.

Пробегът на H160 е около 450 км с едно зареждане. С апарата Airbus ще се опита да разбие доминацията на AgustaWestland AW139 в сегмента на средните хеликоптери. В сравнение с него H160 тежи с тон по-малко и има с 20% поо-висока горивна икономия. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.