„Атлетико“ Мадрид е фаворит днес срещу „Милан“ на „Висенте Калдерон“. Моментната форма и дори традицията сочат в полза на „дюшекчиите“ - „росонерите“ са трагични в Испания. В последните си десет мача на Пиренеите италианците загубиха цели седем пъти, а си тръгнаха като победители само веднъж.

Първият мач завърши с победа за испанците с 1:0. „Атлетико“ спори за титлата в Примера дивизион с „Реал“ Мадрид и „Барселона“, а „Милан“ крета в средата на класирането в Серия „А“.

Треньорът на „дюшекчиите“ Диего Симеоне смята, че мачът ще се реши в центъра на терена.

„В тези мачове участват страхотни играчи. „Милан“ има много добри футболисти и очаквам те да дадат всичко от себе си. Марио Балотели е ключовият им играч, но италианците са опасни във всички зони“, сподели Симеоне.

Домакините са спечелили 15 от последните си 16 домакински мача в Европа, а през сезона досега имат само една загуба на „Висенте Калдерон“ - с 0:2 от „Реал“ Мадрид за Купата на краля.

„Резултатът от първата среща означава, че „Милан“ ще търси отбелязване на гол. Трябва да ги спрем още в средата на терена. Това е ключът към успеха. Ако не държим центъра, мачът ще се отвори и това ще бъде добре за гостите. Те са отбор, който набляга на атаката и ако изпуснем двубоя извън контрол, ще страдаме“, каза още аржентинският треньор на „Атлетико“.

„Милан“ е отбор с богата история в Европа, но в момента това изглежда като отдавна забравена приказка – толкова са далече „росонерите“ от славните си времена. И все пак надеждите на италианците са свързани с прословутото им европейско ДНК, както и с треньора на отбора Кларънс Зеедорф, жива легенда на „Милан“.

„Мачът е отворен. Може би „Атлетико“ имат предимство, но ние влизаме в мача с нагласата, че първият двубой е завършил 0:0. Испанците разполагат със звезда като Диего Коста, но и играят много добре като отбор“, смята Зеедорф.

„Росонерите“ са опряни до стената. Отпадане от Шампионската лига ще означава провален сезон, тъй като отборът няма шансове за попадане в зона Европа през Серия „А“, а и вече отпадна от Купата на Италия.

„Готови сме за тежката битка. Ще атакуваме така, както и в първия мач. Трябва да отбележим голове. Когато загубиш първия двубой, е много трудно да обърнеш нещата в своя полза, но защо пък да не напишем история? Винаги е страхотно да играеш на такъв стадион, но ние не се плашим от атмосферата. Готови сме за такъв голям мач“, оптимист е холандецът.

„Атлетико“ Мадрид определено е фаворит, но „Милан“ няма какво да губи и ако „росонерите“ съумеят да вкарат ранен гол, интригата ще се върне и мачът ще стане много интересен.