Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Ние не можем да забраним или не приемем глас по конкретно гласуване, когато е резултат от отговорното поведение на всяка една от парламентарно представените партии.”

Това каза председателката на НС Цецка Цачева пред Нова тв по повод гласуването на ДПС в подкрепа на искания от правителството дълг от 16 млрд. лв. Тя подчерта, че няма ново прегрупиране на политическите сили и че се надява 4-те парламентарни групи, които стоят зад кабинета "Борисов", да си удържат на казаната дума и да продължат подкрепата.

„Начинът, по който водим диалога с четирите парламентарни групи, които формираме мнозинството, изключва това, за което твърдите", отговори тя на въпрос за евентуално сближаване на ГЕРБ и ДПС.

Цачева още веднъж повтори, че тезата, че става въпрос за поемане на нов дълг, е била дълбоко погрешна. По думите й всеки добронамерен човек, който без заден план разсъждава върху тази тема, е наясно, че това е било необходимото и възможното,  за да може държавата да си поеме глътка въздух.

„Голямата драма дойде от това, че не стана ясно в началото, че се поема тази сума за един тригодишен период напред”, разясни председателя на парламента.

„ДПС обявиха в пленарна зала след изявлението на г-н Горанов, че по начина, по който той представи нещата в зала, са съгласни. Голямата драма дойде от начина, по който това предложение беше внесено от МС, бързото гледане в комисии без тези разговори, които се състояха в по-късен период”, каза Цачева.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.