По Борис Немцов е стреляно от бяла кола, заяви Елена Алексеева, официален представител на Министерството на вътрешните работи на Русия, цитирана от ТАСС. Тя добави, че на разследващите е известна и марката на автомобила, но няма да я назове в интерес на следствието.

Задействана е операция "Прихващане" обяви още тя. Разследващите търсят всякакви възможни улики и не изключват нито една версия. "Немцов се е разхождал със своя приятелка, дошла от Украйна. Вървели са от църквата "Василий Блажени" към Болотния площад", разказа още Алексеева. Тя уточни, че се знае точно откъде са излезли, но пак в името на следствената тайна не уточни мястото. В момента органите разпитват спътницата му. Според някой източници това е 23-годишната моделка Анна Дурицка.

Известно е, че по Немцов са изстреляни около 8 куршума. Четири от тях смъртоностно са попаднали в него. Първият е бил в шията, вторият е засегнал две ребра, третият е попаднал право в сърцето, а четвъртият е поразил черния дроб и жлъчката.Според някои източници поне от три коли е било стреляно по опозиционера на Москворецкия мост. Следователите вече са иззели камерите в района на престъплението. Според един от главните следователи убийците добре са знаели предварително маршрута на Немцов и са го проследили.

"Президентът Путин беше незабавно информиран за убийството", заяви говорителат на Путин Дмитрий Песков. Той опроверга информациите, че кремълският вожд е взел под личен контрол следствените действия. Според Песков дори да не се установят бързо и бъдат хванати бандитите, това няма да навреди на репутацията на Кремъл. "Рейтингът на Немцов е несъпоставим с нивото на Путин, така че Немцов може да бъде определен като средностатистически гражданин. И затова съм склонен да отвхвърля напълно мнението, че убийството може да повлияе на доверието в управлението", аргументира се той.

Говорителят на Путин заяви също, че чудовищното престъпление прилича на поръчково и на голяма провокация. 

"Провокация, защото безусловно е известтно, че Борис Немцов беше в опозиция на ръководството на Русия. Той беше опозиция на линията на управление, която се поддържа от болшинството руснаци т.е. беше опозиционер. На фона на различните, да ги наречем мероприятия, които опозицията планира през следващите дни, на фона на толкова емоционалната и наситена с украйнските събития обстановка, разбира се това може да изглежда на провокация", заяви Песков.