Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Немцов не се занимаваше с бизнес, нямаше лични проблеми. Убийството му е политическо", коментира адвокатът на опозиционера Вадим Прохоров. По негова информация клиентът му е получавал заплахи в социалните мрежи през последните няколко месеца.

Вадим Прохоров.

„Заплахи и провокации имаше постоянно – хвърляли са тоалетна чиния по автомобила му, заливали са го с амоняк, замеряли са го с яйца. Преди няколко месеца той започна да получава заплахи в социалните мрежи, заради което се обърна към правоохранителните органи. Смятам обаче, че тези, които са го направили, едва ли са предупреждавали“, каза Прохоров. Коментирайки възможните версии за убийството, адвокатът заяви, че мотивите не лежат във финансова или лична плоскост.  

Веднага след кървавато престъплание в Москва разследващите органи започнаха да търсят мотивите за убийството. Руските власти гледат на деянието като провокация преди планираното за 1 март масово шествие на опозицията. Следственият комитет заяви, че разследва всички версии за смъртта на руския опозиционен политик, включително поръчково убийство. По думите на говорител на следствието, възможно е зад убийството да стоят политически мотиви. 

Следователите изземат документи от апартамента на Немцов. Взети са документи, записи и други материали на убития политик. Изследван е и хард-дискът на компютъра на Немцов. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.