Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Внезапният обрат в позиция на ДПС, относно новия дълг от 16 млрд. лева, има не само икономически, а и сериозни политически аргументи. Това признаха в кулоарите на Народното събрание депутати от Движението, които подкрепиха ратификацията. Тя бе гласувана в сряда.

"Никога нямаше да подкрепим новия дълг, ако и Патриотичният фронт бе гласувал "за" него", каза депутат от ДПС.

Негов колега пък изтъкна, че друга цел на обрата в позицията е бил да се постави "на тясно" Реформаторският блок (РБ) и да бъде принуден да гласува заедно с ДПС.

Не за пръв път ГЕРБ, ДПС и реформаторите гласуват заедно. Преди време трите партии отхвърлиха отпадането на плоския данък и замяната му с прогресивно-подоходен. Тогава Йордан Цонев изрично изтъкна, че без ДПС плоският данък е щял да падне.

ГЕРБ разчиташе на ДПС и при гласуването на законопроекта, с който се даде възможност пари от частни пенсионни фондове да бъдат прехвърлени в НОИ. Тогава обаче реоформаторите бяха против.

При гласуването на новия заем от РБ усетиха капана, скроен им от ДПС и се опитаха да реагират. При първото гласуване лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Блока Радан Кънев гласува против ратификацията на новия дълг, макар всички останали депутати да бяха  "за".

Ключови думи

Коментари

зора

"Никога нямаше да подкрепим новия дълг, ако и Патриотичният фронт бе гласувал "за" него". Ами какво да говорим, след като приемаме подобни тъпотии за нормални изказвания. На запад медиите отдавна щяха да са разтълкували това изказване по правлиният начин. Тук медиите констатират. Тъпаци.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.