Двамата предполагаеми терористи, които са пътували с чужда самоличност на борда на малайзийския самолет, който изчезна в събота са иранци, съобщи Дейли Телеграф. Това е обяснил иранец, който живее в Куала Лумпур. Според разказа му той се познавал с единия от сънародниците си и дори с него били съученици. Щом пристигнал от Техеран в Малайзия, заподозреният за терорист го помолил да му осигури квартира.

Според иранеца съученикът му и придружителят му се снабдили с фалшивите паспорти от Куала Лумпур и смятали да пътуват през Пекин за Амстердам, тъй като искали да се установят в Западна Европа. 

Тази сутрин шефът на гражданската авиация на Малайзия Ажарудин Абдул Рахман обяви, че двамата заподозрени били "чернокожи, но не африканци", съобщава ИТАР-ТАСС. Все още не са намерени останки от машината и районът, който се претърсва ще бъде разширен.
 
Фалшивите паспорти са с имената на италианеца Луиджи Маралди и на австриеца Кристиан Козел. Показателното е, че и двамата са били в Тайланд преди време, където личните им документи са били откраднати. Италия и Австрия съобщиха, че в самолета не са пътували техни граждани.

Машината "Боинг 777" с 239 души на борда изчезна на 8 март край Виетнам на път от малайзийската столица Куала Лумпур за Пекин. До момента от издирването й няма резултати. В разследването се включи и ФБР.