Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов благодари на всички депуатати, които подкрепиха споразумението за новия външен дълг. Чрез профила си във Фейсбук премиерът заяви, че това е подкрепа не към ГЕРБ, а за стабилност на държавата. Борисов е категоричен, че чрез днешата ратификация на практика не се поема нов дълг.

Ето какво написа Борисов::

Благодаря на всички парламентарни групи, на всеки един от депутатите, който с гласа си подкрепи споразумението за консултантски услуги при управлението на държавния дълг. Този акт не беше подкрепа към ГЕРБ и управляващите, а акт за стабилност на държавата. С днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг. В същото време съм длъжен да напомня, че цяла година повтарях, че правителството на Орешарски вдига дефицита. След като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката. Държа всички да знаят, че правителството полага неимоверни усилия да събере повече пари и резултатите вече се виждат. Въпреки това, дефицитът е 2,5 млрд. лв. Но аз вярвам в реформаторския капацитет на мнозинството. Приемам критиките, че може би в началото не комуникирахме по най-правилния начин ратификацията, заради това и отложихме с една седмица гласуването. Радвам се, че днес информационната неяснота беше преодоляна. Обществото очаква от нас стабилност и реформи, затова нека си свършим работата. Призовавам всички, когато става дума за национални приоритети, да надмогнем тесния партиен популизъм и да се държим отговорно.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.