Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германската автомобилостроителна фирма Daimler AG ще помага на руския си аналог Kamaz OJSC да прави леко и тежкотоварни камиони. Европейската комисия одобри смесено предприятия между тях. "Камаз" обаче е част от руския военно-промишлен комплекс и производител на част от бойната техника, с която Русия откъсна Крим и Донбас от Украйна.

Европейската комисия съобщи вчера, че е одобрила съвместно предприятие между двете фирми съгласно европейския регламент за сливанията.

Съобщението посочва, че предметът на дейност на Daimler е развитието, производството и продажбата на леки автомобили, камиони, фургони и автобуси.

Кamaz произвежда камиони, ремаркета трактори, шасита, двигатели, енергийни агрегати и многофункционални бронирани машини. Някои образци можете да видите тук.

Смесеното предприятие ще произвежда леко и тежкотоварни камиони, както и ще заварява и боядисва кабини за тях.

"Проучване на Комисията установи, че предложеното придобиване не повдига въпроси, свързани с конкуренцията, тъй като смесеното предприятие ще има дейност само в Русия и Беларус", съобщи Комисията.

"Анализът на сливането се основава само на качествата на предложената транзакция и е независимо от политическо влияние", каза през Клуб Z говорител на Комисията, помолен да коментира сделката.

"Никоя от съществуващите мерки на санкции на ЕС срещу Русия не би изглеждала да засяга този случай".

Секторните санкции, които ЕС прие срещу Русия миналата година обаче, предвиждат "забрана за износ на стоки с двойна употреба и технологии за военна употреба в Русия или за руски крайни военни потребители".

Те включват и ембарго върху търговията с оръжия и бойна техника с Русия.

Произвежданите от КАМАЗ тежкотоварни камиони и двигатели имат както цивилна, така и военна употреба. "Даймлер" ще допринася точно за това производство.

Европейските санкции вече поставиха под въпрос договорени преди тях военни доставки от държави-членки на ЕС и на НАТО за Русия. Те включват два френски хеликоптероносача от класа "Мистрал" и както и италиански бронирани машини с висока проходимст

Ключови думи

Коментари

тука е така

Аха разбрах за Даймлер,можело за Б-я не можело!ЯсТно..

Когато пишеш името на Родината си, не го съкращавай, рубладжийски боклук! А за Даймлер - точно така започна ВСВ, Ти на мен, аз на теб. Германия на СССР техника, СССР - на Германия нефт, въглиша и метали, Даже и съвместни военни полигони си соретнаха В резултат - милиони жертви.

Развеселен

ами направи Мерцедес и ти, пък тогава питай

Светът е бизнес, мисър Бийл! Кво стана със санкциите бре? !?!!?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.