Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Антоанета Цонева, Николай Стайков, Константин Павлов и Асен Генов – четирима от активните говорители на „Протестна мрежа“, са получили от Националната агенция за приходите (НАП) искания (виж едно от писмата по-долу) да предоставят документи за всички придобити доходи, имущество, отпуснати или взети кредити, както и получена безвъзмездна помощ под различни форми за последните 4 години.

Нито един от четиримата не е уведомен има ли и каква е причината за тези проверки. НАП по принцип може да извършва подобни действия на случаен принцип, но случаят не е такъв. Приходната агенция е получила нареждане от прокуратурата, научи Клуб Z.

Прокуратурата също така е възложила на полицията да провери четиримата. Официално нито една от институциите не дава повече обяснения.

Клуб Z обаче научи, че става дума за подадения от издателя на „Пик“ Недялко Недялков сигнал срещу Цонева, Павлов, Стайков и Генов. Това се случи на 24 ноември 2014 година – точно денят, в който „Протестна мрежа“ организира протест пред Съдебната палата под надслов: „Код 10 - "страхуват" ли инициалите ДП прокуратурата?". Повод бяха изчезналите тефтерчета на Филип Златанов, преправените инициали на Делян Пеевски на числото 10 и липсата на реакция от страна на държавното обвинение.

Два часа преди насрочения протест тогава, Недялков внесе сигнал и заяви, че настоява за проверка на доходите на четиримата. За сигнала обясни, че в него били „посочени конкретно факти и обстоятелства, визиращи тяхната дейност.“

"Протестна мрежа" се държи като морална полиция, пуска списъци на позора, размахва пръст, компетентна е по всички въпроси в държавата, обсъжда чуждите пари. В същото време аз нямам информация къде и дали изобщо работят тези хора, от какво се издържат, законни ли са доходите им, платили ли са данъци върху тях", коментира тогава пред журналистите Недялков.

От разпространената информация не става ясно кой член от Наказателния кодекс забранява размахването на пръст и компетентност по всички въпроси. Не са посочени и данни за евентуално несъответствие между демонстриран стандарт и доходи - нито един от четиримата не кара скъпа кола, не се движи с охрана, не се разпорежда с необясними имоти.

Източници на Клуб Z от прокуратурата твърдят, че в сигнала не се съдържат изрично посочени съмнения за извършени престъпления. Въпреки това обвинението започва проверки.

Съмнения за политическа репресия

Цонева, Павлов, Стайков и Генов са сред подписалите сигнала срешу Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков, внесен на 25 февруари миналата година. В 17-те страници се съдържаха конкретно посочени съмнения за извършени престъпления. Прокуратурата отдели работата по трите имена, а в последния работен ден преди Нова година отказа да образува досъдебно производство срещу Делян Пеевски.

Интересно съвпадение е, че прокурорът, който прекрати работата по Пеевски и прокурорът, който започна проверка срещу протестиращите, е... един и същи човек. Боряна Бецова от Софийската градска прокуратура е отговорна и за обвинението срещу Христо Бисеров.

По нейно нареждане полицията е изискала от някои от най-големите фондации в България информация дали са работили с четиримата и дали са финансирали дейности на организации, в които те работят.

Антоанета Цонева коментира в профила си във фейсбук:

"Ако той не харесва възгледите ви, данъчните ще проверят доходите ви – интересна зависмост :) "

 

Ключови думи

Коментари

Радев

Няма нищо лошо в това да покажат откъде са им доходите на въпросните хора от "Протестна мрежа". И аз съм си задавал въпроса с какво се издържа Асен Генов да речем, след като цяла година сутрин, обед и вечер висеше първо по телевизиите, а вечер скиташе по площадите. Трябва да се знае как се финасират НПО-тата на тези хора, за да сме наясно чии интереси обслужват. Не, че не се досещаме, но е добре да излезе официално.

Пеефски

А колко струва да "висиш по телевизиите и да скиташ по площадите" бе?! Каун прост! Що не питаш колко струват на батко ти мутрите, джиповете, медиите и всичко дето си е накупил!!!

Радо

А за Пеевски задавал ли си си въпроса от къде има пари за многобройни охранители , суперскъпи коли, първенюшки разточителен живот- ако не си- задай си го?

Павел Николов

За Асен Генов мога да ти кажа, тикво проста, че живее изключително скромно и в никакъв случай не е за нечия чужда сметка... Останалото не е твоя работа... Асен Генов да ти се е месил с въпроси от какво живееш ти?..

"Радев" - тоя пост е Copy & Paste с първия пост в "Дневник", Недодялко, ти ли си това бе мамин-сладък?

Чистачът

Радев, аз пък искам да знам от къде са доходите и благосъстоянието на дебелото прасе, но никой не казва. Не,че не се досещаме, но е добре да излезе официално и да го вкарат в ослабителя. И за Бисеров искаме да знаем, ма нещо си траете като изпуснали се.

Вървим към прокурорска държава.

Хах

Тук прокуратурата, на която не симпатизирам, е права. Генов, Цонева, Найо....егати менторите, егати съвестта народна. Писаха доноси срещу толкова хора, време е някой да провери и тях - машите на Иво Прокопиев.

тука е така

Жалко,много жалко Кънев не те е срам,както и Куневица,тези хора защитават истината,а вие защитихте ли ги сега,НЕ НАЛИ!За това глас повече за реформаторите ама през куневичо гнездо!Ще се изядете попарата на местните избори,заради това,защото нищо по-различно не сте от останалите дупетати,просто такива които не бяха в парламента!

Радев

Гледам, че някакви протестърчета по-долу бая са се възрпалили. Споко бе, другари, не защитавам Пеевски, напротив - "хранил" съм го от сърце и душа в периода 2009-2012 г., когато "смелите" днес медии, тогава не смеех да шукнат и мълчаха като насрани. Само че когато много питаш трябва да можеш и да отговаряш. Защото сред децата на капитан Грант, има бая чувствителни душици на тема финансиране.

Развеселен

Протестна мрежа се изживяват като инквизиция, хубаво е да видят какво е от другата страна :D

путин

Това е путинизъм в чист вид. И тролчетата с раздадени реплики смърдят от километри

Калин

Крайно време беше да се провери от като живеят професионалните протестиращи.Все от нещо трябва да се издържат или някой да ги издържа;-)А и протестите им са все в идна и съща насока.Не казвам че са станали милионери от това но че са го обърнали в професия го казвам а щом от това се издържат значи са и зависими от работодателя си;-)

Койчо

Браво на НАП! Но сега трябва да следват такива искания до всички с над 100 х. лв. годишен доход за последните 25 години! И ще върнем и старите и новия заем и ще остане бая!

Може би и в България трябва да започнат да изискват да бъдат попълвани данъчни декларации като в САЩ например. Данъчната декларация е така съставена, че и майчиното мляко трябва да си кажеш. И ако има някакво несъответствие в доходите - веднага излиза наяве. Е, за да попълниш подобна данъчна декларация ще са необходими да речем 3 дни, но целта оправдава средствата......

Asesino

И какво ще направи НАП? Ще презавери циганското разрешително за трудова незаетост на Асен Генов, известен още като Асанчо Аюрведата и трътлестият му анален приятел, известният ИТ специалист Константин Павлов - Комитата? Нали трябва да се симулира демокрация, че току-виж някой се усъмнил, че основен любезен спонсор на цирка #дансwithme беше банкянската кратуна Борисов.

тъпо червено копелe си момченце!!!!

ЧИЧО САМ НЕ СЛУГУВАЙТЕ НА КВИЧАЩИТЕ МЕДИИ НА ПЕЕВСКИ И АЛ.ПЕТРОВ/ПИКЛЬОВЦИТЕ/

Анонимен Анонимов

НАП е криминално престъпна мафия заедно с министерството на финансите. Тези служители от НАП и от МФ кой ще провери дали Те си плащат данъци, като искат другите хора да плащат данъци?

Аз обичам Райха.

Бъкано със соросоидна сган. Нищо, нищо. Иде и вашия ред. Само дето проверките от прокуратурата ще ви се видят като приспивна песен в сравнение с това което ви чака когато ви побарат "грозните" и "простите". "Сега в София, скоро и в другите градове".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.