Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Парламентарната група на АБВ има различно мнение - те имат своята автономия. Но начина, по който се решава, поставя въпроса за това доколко аз мога да бъда ефективен в правителството и тази сутрин съм поставил този въпрос пред премиера". Това заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

„Вие обсъждате не вземането на дълг. Обсъждате споразумение с посредници, от него не следва дълг. Второ, вземането на дълг се решава от вас, тук от тази зала в парламента”, заяви Калфин. „Когато за 2015 г. България има да връща 7 млрд. лева, вие сте го гласували. 2.5% дефицит, вие сте го гласували със Закона за бюджета. За тази година прави общо 9.5 млрд. лева, гласувани от вас”, поясни вицепремиера.

„Ако дефицита се нулира, което направи Дянков, това значи за тази година с 12% да се намалят бюджетите на всички ведомства. Социалната система няма да понесе такова намаление. Ако някой има други идеи, може би е добре да го каже, но това са фактите”, каза още Ивайло Калфин.

Малко след това шефът на парламентарната група на АБВ проф. Борислав Борисов събра депутатите от партията на заседание. От думите му стана ясно, че АБВ най-вероятно ще преосмисли позицията си, която към този момент бе против ратификацията на дълга.

Ключови думи

Коментари

Мъчителният път на частици от т.н. левица към относителната нормалност.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.