Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Обществото е незряло по банковата тема, заяви финансовият министър Владислав Горанов, като засипа депутатите с числа за састоянието на фискалния резерв по време на дебатите за гласуване на новия дълг, които се провеждат в парламента днес.

"Към 1 януари в тази търговска банка правителството има 800 млн. лв. като депозит. Тя вероятно не чувства комфорта да плаща високите лихви на българското правителство, но по-добре, като се има предвид незрялостта, която обществото показва по отношение на банковата тема, да стоят в тази търговска банка, докато демагогията на политиците и волатилността на пазарите да премине", коментира Горанов.

Министърът не назова в парламентарната зала поименно банката, но той стори това преди два дни, когато пред журналисти в парламента обясни, ча става дума за Първа инвестиционна банка.

Тогава Горанов коментира пред журналисти, че правителството де факто разполага само с 500 млн. лв. от фискалния резерв, защото другите средства са за целеви фондове, които са законово регламентирани. Сега той дава подробности за сметката и пред депутатите.

Очаквайте одробности

 

Ключови думи

Коментари

SeoKungFu

Да ве, то пък говнермента един икономически сведущ и адекватен, та ушите му пукат и дрънка :D

Деян

Проблемът на Горанов не е в това, че не е прав, прав е, но той се държа така надменно, че дразни събеседниците си и отблъсква хората.

Развеселен

пак сравнение с дянката е печен

Тоя па смотаняк, обществото било незряло!!! НАпротив, вече узрява, щото не желае сульо и пульо да го яздят!

alexs

Абе Сульо като си узрял чак толкова че да обиждаш по не си напишиэ името.

xyz

Само преди няколко месеца тази шунда недоебана се изявяваше като голям специалист по изборния закон. Видяхме каква попара надроби. Сега пък се изявява като голям специалист по финансите. Докога ще позволяваме лаици да управляват държавните ни дела?!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.