"Убеден съм в аргументите на г-н Горанов. Ние много си допаднахме още от началото, разбираме се". Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски пред БНТ. "Политическа химия", репликира го водещата. "Нека го наречем така", съгласи се Лукарски.

Министърът обаче  призна, че Владислав Горанов е допуснал грешка, като не е обяснил подробно за какво ще отиде новият дълг от 16 млрд. лв. Той обаче припомни, че финансовият министър се е извинил "много джентълменски". "Наша грешка е, че превърнахме този инструмент в най-силното оръжие на опозицията", призна Лукарски.

Според икономическия министър редно е част от милиардите да отидат за икономически растеж. "Но не си го представяйте да се наливат в социални инстурменти", изтъкна Лукарски. Според него оправянето на старите задължения включва и намаляване на вътрешнофирмената задлъжнялост, което ще отвори бизнес-климата.

Лукарски разказа, че откакто е станал министър в магазини, в които преди не са му издавали касови бележки вече го правят. "Каквото и да ви отговоря трябва да се справям по-добре, доста съм критичен към себе си". Така Лукарски отговори на въпрос дали след първите 100 дни се чувства удобно на позицията икономически министър, като се имат предвид съмненията в началото на мандата, относно неговата компетентност.