Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов, който в момента е лидер на партия АБВ, заяви, че има спор между експерти за това колко точно са старите задължения на България, които трябва да се изплатят с новия външен дълг.

„Нашите експерти смятат, че размерът е някъде около 9 млрд. лева. Там някъде между 9 и 12 млрд., има едни „буферни“ средства, които не можем да приемем. Трябва да бъдем убедени“, каза Първанов.

Според финансовия министър Владислав Горанов старите задължения, чиито падежи са в следващите няколко години, са 12 млрд. лв.

Първанов повтори, че  АБВ няма да подкрепи ратификацията на споразумението за новия дълг.

"Ние сме против, защото в това, което сега ни се предлага, няма предпоставки за растеж и развитие. За разлика от други политически сили АБВ влезе в този дебат конструктивно, с очакване да чуем аргументи и да бъдем убедени. Мога да кажа, че ние приемаме за удовлетворителни отговорите, които бяха дадени от министър Горанов относно избора на банките и размера на лихвата. Големият кръг въпроси са свързани с рефинансирането на старите дългове", каза още Първанов.

Ключови думи

Коментари

За Гърция четох , а за България

А защо никой у нас не споменава че:"Европейската централна банка (ЕЦБ) стартира програма за изкупуване на публични и частни облигации за 60 милиарда евро, за да избегне дефлация в еврозоната. "Програмата започва през март и ще продължи до септември 2016 г. или докато не се види трайна корекция на пътя на инфлацията", обяви ръководителят на ЕЦБ Марио Драги. Общият обем на програмата на ЕЦБ за изкупуване на активи в рамките на 18 месеца е 1,08 трилиона евро, което е почти два пъти повече от очакваното. Според проучване на Блумбърг анализаторите очакваха ЕЦБ да стартира програмата на количествени улеснения за около 550 милиарда евро. Изкупуването на облигации от Европейската централна банка ще даде импулс за повишаване на цените в еврозоната. Това заяви днес президентът на ЕЦБ Марио Драги, цитиран от АФП.

Първанка, не ни се губят, усвоени са от когото трябва.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.