„Опозицията има от какво да се страхува, въпреки че пари ще получат кметове от всички партии. Страх ги е, че хората ще видят резултатите и това ще срине рейтинга на политическите ни опоненти допълнително, които години наред не направиха нищо“. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред структурата на ГЕРБ в София в понеделник вечерта. Изказването й бе по повод инициативата на правителството за саниране на панелните жилища.

Фандъкова посочи, че стартирането на програмата за саниране, която е предизборен ангажимент на ГЕРБ, само два месеца след изборите, е абсолютен прецедент. „Поехме сериозен ангажимент и го изпълняваме. Каква по-голяма реформа от това на този етап“, обясни столичният кмет.

На ежемесечната среща със софийската структура присъстваха още шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.шефът на ГЕРБ Красимир Велчев, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, шефът на СОС Елен Герджиков. Те обявиха новите районни ръководители на партията в столицата, одобрени от Изпълнителната комисия.

Цветанов заяви, че Националната програма за енергийна ефективност се възприема добре навсякъде, а в София има най-много жилищни сгради, които отговарят на условията. Той призова за усилия с цел успешното реализиране на програмата.