Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Няма отговорни длъжностни лица от Столичната следствена служба за изчезналите две тефтерчета на скандалния бивш шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов. Това е показала проверка, разпоредена от градския прокурор Христо Динев, съобщава "24 часа".

Проверката започна, след като на 5 ноември двата бележника мистериозно бяха откраднати от колата на вещото лице Стефан Бенчев. Златанов получи три години и половина затвор и на втора инстанция от САС. Той бе осъден за това, че не е публикувал на страницата на комисията сигнал срещу президента Росен Плевнелиев и не е качил решение срещу бившата зам.-шефка на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова. Досега обаче съдът отказва да се интересува кои са лицата Б. Б., Ц.Ц., И. Ф., Д. П. и т.н.

От прокуратурата обяснили пред "24 часа", че при проверката не са открити нарушения от страна на следователя или други длъжностни лица по съхранението или предаването на веществените доказателства.

Интересно е, че по това време и само допреди няколко седмици шеф на столичното следствие беше Петьо Петров, известен като Пепи Еврото. Той бе назначен скандално в първите дни на март 2013 - веднага след падането на първия кабинет "Борисов", а  издигането му ядоса дори главния прокурор Сотир Цацаров.

Проверяващият го в случая - градският прокурор Христо Динев, пък бе назначен от ВСС с известното "монолитно мнозинство" от 16 гласа през януари 2014 г., пак по времето на кабинета "Орешарски". Тогава дори представляващият ВСС Соня Найденова се изказа със забележка за шеметната му кариера - Динев е бил няма и година директор на СРП, преди да оглави една от най-важните прокуратура в страната. 

Ключови думи

Коментари

denim58

А Христо Динев-човек на ДПС. В тази държава командва КОЙ и нещата изглеждат неспасяеми!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.