Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Ако бюджетът за отбрана не бъде актуализиран и се запази намалението на разходите за персонал, ще се наложи в Министерството на отбраната да бъдат освободени допълнително около 4600 военнослужещи и цивилни“

Това обяви военният министър Николай Ненчев. Той обаче дори не искал и да си помисля за такъв вариант. 

Разходите на ведомството за 2015 г. са намалени с около 86 млн. лева спрямо 2014 г., като само за издръжката на персонала са отделени със 77 млн. лв. по-малко.

Според Ненчев намалението със 77 млн. лева на бюджета не можело да бъде компенсирано само от структурите, които са извън Българската армия. Това означавало, че неминуемо би се наложило съкращаване на числеността на армията. Той уточни, че вероятно "ще се наложат известни съкращения в администрацията".

„Това е при хипотеза, че бюджетът не бъде актуализиран и не бихме могли да осигурим тези средства, обясни министърът. - Ще се търсят обаче всякакви възможности числеността на армията да не се намалява повече“.

Министърът няколко пъти заяви, че няма увеличение на повиквателните за резервисти.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.