Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Наистина беше грешка от страна на финансовия министър, че не излезе още в началото и не обясни на една голяма пресконференция, на която да отговори на всички журналистически въпроси, така че на всички да им стане ясно защо е нужен този нов заем.”

 Това заяви пред бТВ депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров по повод широко коментирания нов държавен дълг в размер на 16 млрд. лв. Така той се присъедини към мнението на лидера на ДСБ Радан Кънев, според когото също Горанов е направил "тежък политически гаф" с начина, по който е изненадал мнозинството.

"Ефектът върху дълга е нула. Левите събират нов и стар дълг и казват: "Вижте какво става". Прави са да демагогстват, когато не е обяснено", обобщи депутатът. И продължи: "Това не е дългова спирала, а начин да излезем от ситуацията, в която се намираме. Голяма част от този бъдещ заем е рефинансиране на стари заеми, някои от които още от времето на Тодор Живков”.

Димитров заяви, че не разбира реакцията на опозицията, която твърдяла, че този заем щял да нарасне до 60% от БВП.

"Когато няма факти, има демагогия", бе категоричен той.

Според него именно кабинетът „Орешарски” е теглил от швейцарската банка HSBC и е "чиста демагогия", че в момента от БСП хули същата банка.

Реформаторът твърди, че дефицитът в бюджета намалява, но не с достатъчни темпове. В момента лихвите са рекордно ниски за взимане на нов дълг, с което се обяснява и бързането. Димитров добави, че въпреки грешните действия на финансовото министерство, националните интереси трябва да се поставят на преден план и емитирането на нов дълг да се подкрепи от парламента.

Ключови думи

Коментари

банята

горанов сгреши, че не сложи таван на лихвите до 100% на година, а сложи само 10%, все едно ще теглим потребителски кредит. Министерството на финансите и Булгартабак ви молят заедно да не купувате цигари без бандерол. Вредно е за държавата, вредно е за пеевски.

Деян

Проблемът е, че Горанов е технократ и се държи като такъв. А министърът освен експертиза трябва да притежава и още нещо. Той е и политик и в качеството си на такъв трябва да обяснява. Много да обяснява. Защото той не управлява собствени пари, а обществени. В цялата тази дандания не видяхме политика Горанов. От там и проблемите.

Развеселен

Мартин е прав. Коалиционното управление изисква от старшия партньор да има добра комуникация с подкрепящите, а не да ги принуждава да гласуват за спуснати отгоре решения. Аз съм симпатизант на ГЕРБ, но мисля, че трябва повече уважение към партньорите от РБ, ПФ и АБВ - нека и те участват в управлението, заслужили са си го.

Може ли да се обясни едно престъпление бе, Мартинчо?

Ех, Мартине, а беше време, когато мислехме, че си честен човек и говориш истината

И ако Орешарски е теглил от същата банка, Боко - свещената крава, трябва да направи същото ли? И ако го направи той вече е супер. Нали от РБ се мислите за по-свестни. И ние така си мислехме и очаквахме от вас да не се вливате в тази менте-дясна пария - групировка, която е позор за десните хора. А вие се оказахте същите като мутрата. Същите приказки, същите оправдания, същите оплювания. За вас също другите са лоши, мутрата - демагог най-готината, защото умее юнашки да лъже и заблуждава нацията. Орешарски направи супер добра сделка и работата приключи успешно. Край. Но тогава не казахте, че изплащаше харчове на Борисов, нито пък че "ЕФЕКТА ВЪРХУ ДЪЛГА Е НУЛА". Опищяхте света. Когато излъжете веднъж, защото така ви е изгодно, как да ви повярваме, че казвате наистина истината, а не защото случайно тя ви е изгодна? Както и през лятото на 2013 и после през 2014, Орешарски бил олигарх, а Борисов нито олигарх, нито мутра, както и "нашата" с Борисов олигахия - става и е добра, защото ни взе под крилото си, да станем патерица на Мутрата, да го извадим от статуквото и го легитимираме (признаем) за десен. И от десни се натикакте в центъра, защото ГЕРБ бил такъв. Пеевски лош, когато сдъвка Цветанов, а Борисов беше загубил ума и дума, че ще го вкарат в ареста и убият, но вече е добър щом е наш, в смисъл щом отново е близък на Борисов. Превърнахте се в същински бойкоборисовчета по начина по който спекулирате с истината. И не спирате със спекулациите. И защо, щом Орешарски е лош, се готвите да направите същото в много по-опасни условия и когато вече наистина станаха известни милиардните данъчни далавери на тази банка? ПП.......Не знам вече усещате ли какво ни струва, когато Мутрата се хвали поименно колко се разбира с вас и колко близки сте си станали? За Лукарски и Кунева е ясно, на тях от години им е мечта да обслужват Борисов (в 2009г КУНЕВА се унижи да го моли да я остави министър по европейските въпроси, но той я изхвърли като мръсно коте, а СДС и Лукарски винаги са си гравитирали към ГЕРБ), но останалите? Ако за Борисов това е хвалба, за Радан и Москов трябваше да е обида и унижение, но те мълчат. И те като теб - обслужващ персонал на групировката.

Аз

ГЕРБ и РБ трябва да обяснят как през 2013 г. 1 милиард е по-голям от 16 милиарда през 2015 г. Искам да завърша същия университет в който са учили те. За ББ е ясно какво е завършил.

БД

МАРТИН ще стигне не само до Живков, но и до Аспарух, само и само да не се каже в каква дупка кабинет "Борисов"1 вкара България - една страна вече в ЕС - до положението от 1996 година. Дупка от 12 милиарда. Не знам защо си мисля, като виждам в какво са се превърнали така наречените десни от РБ, че в тази коалиция на "споделената с Борисов отговорност", за да излиза той винаги бистър като сълза от далаврите и машинациите си, точно това се мъчат заметат...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.