Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд.

 

През седмицата група физици от Мюнхен обявиха, че светът може да свърши внезапно. И допълниха: „Особено, ако Бойко Борисов наистина подаде оставка".

* * *

Министърът на туризма Николина Ангелакова обяви, че Бойко Борисов ще бъде рекламно лице на България в специална кампания. От ведомственото министерство не успяха да скрият дълго време сюжета на рекламата. Той е следният: Бойко Борисов обикаля Седемте рилски езера, а край него японски туристи щракат с апаратите си. В следващ кадър Бойко обяснява: „Това е Близнака.... Това е Окото... Това е Бъбрека..." В това време премиерът се просълзява: „Ех, същите имена носеха и едни мои приятели от 90– те..."

Лице в кампанията за популяризиране на българските забележителности ще бъде не само Бойко Борисов, а и легендарният скиор Марк Жирардели, съобщи още министър Ангелакова. Жирардели ще рекламира най-вероятно Банско.

Министерството на туризма обаче не смята да спира дотук и в рекламната кампания ще се включат и други известни политици и популярни лица: връх Мусала ще се рекламира от Симеон Сакскобургготски, Пещерата Дяволското гърло – от Вежди Рашидов, Къкринското ханче – от Максим Генчев, Нос Калиакра  - от Джон Лоутън, Паметника пред НДК „1300 години България" – от Анита Мейзер, Паметникът на Съветската армия – от Волен Сидеров. Росен Плевнелиев пък ще рекламира Скалистите планини в Пирин, а Божидар Лукарски ще рекламира... каквото остане!

* * *

По официални данни 10 000 лева струвало на МВР издирването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Доста по-малка сума е похарчила за издирването на Петко Сертов жена му – 500 лева за газ до Гърция и обратно.

* * *

Мая Манолова беше щракната от медиите да изнася реч под знамената на партия „Атака" и така още повече се засилиха упреците, че БСП заприличва на националистическата партия на Волен Сидеров. Мая Манолова не се притеснявала от тези коментари и обявила, че на следващ митинг на „Атака" дори ще пее вместо Йосиф Кобзон!

* * *

През седмицата стана ясно, че цяло правителство е зад решетките в Румъния. В затвора в северната ни съседка са бивш премиер, бивш вицепремиер и десетки бивши министри. България също има повод за гордост – цяло правителство не попадна зад решетките! Оправдани бяха бившият вицепремиер Александър Томов, бившите министри Венцислав Върбанов, Емилия Масларова, Лидия Шулева, Мирослав Найденов, Николай Цонев и други.

* * *

Образователният министър проф. Танев лансира идеята за създаването на университет за хора от третата възраст. По този повод една баба от неназовано българско село получила следното обаждане:

- Госпожо, искате ли да ви запишем в Университета на третата възраст? Ще се храните безплатно в мензата, ще завържете приятелства, ще се научите да боравите с интернет...

- Добре, чедо – отвърнала бабата – какво трябва да направя?

- Трябва да заплатите еднократно такса от 2000 лева, която след две минути може да хвърлите през балкона!

* * *

Строителите на магистрала „Марица" забравиха отбивка за Бургас. По този повод бургаски инспектор от „Пътна инфраструктура" се срещнал при село Плодовитово с главния проектант на магистралата. Бургаският инспектор погледнал аутобана, погледнал към мястото на забравената отбивка, и казал: „Въъъъй, маняк, ко ма напрай ти, бе?"

* * *

Тодор Батков обяви, че с цел да спаси лиценза на „Левски", от понеделник пуска за продажба акции на клуба. Така Тодор Батков се нареди до Бойко Борисов и Влади Горанов сред българите, които най-отчаяно търсят пари отнякъде.

* * *

През седмицата Валери Божинов беше сниман да паркира автомобила си на място за инвалиди. Футболни капацитети коментираха: „Време беше момчето да си признае..."

* * *

„Жена ми отдавна очакваше този филм и заради нея отидох да го гледам в дните около свети Валентин. Каза ми: „Гледай главния герой, чела съм и знам какво ще стане, искам да си мъжкар като него!" Но за мен филмът е пълна боза – разврат, камшици, нецензурни изрази..." – коментира зрител, гледал... „Дякон Левски".

* * *

След тефтерчето на Филип Златанов неясен извършител е преправил и тефтерчето на Васил Левски. Въпросителното обръщение „Народе????" било заменено с „Максим Генчев????"

* * *

Информационните агенции съобщиха, че китаец е прекарал 3 години в болница в родината си и тези дни категорично е отказал да си ходи. По същото време пълен инвалид прекарал три минути в българска болница, след което станал и си тръгнал.

* * *

Лейди Гага се сгоди. Нещо повече – певицата вече е избрала и булчинската си рокля. Роклята е дълга и е съставена от голямо количество дантела, свински плешки, телешки антрикот и пилешки дробчета.

----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"