Снощният първи 1/8-финал в Шампионската лига между "Шалке 04" и "Реал" (Мадрид) отново донесе радост на Кристиано Роналдо, който напоследък беше изпаднал в немилост. "Белите" спечелиха с 2:0, а носителят на "Златната топка" вкара първото попадение в 26-ата минута, като по този начин сложи край на головата си суша, продължила точно 299 минути.

Голът е под номер 76 за португалеца в Шампионската лига. Така той се изравни с Лионел Меси и с предшественика си в "Реал" Раул Гонсалес на първото място в листата на стрелците.

"Кристиано се върна. Той е роден да вкарва голове, зарадва се треньорът на мадридчани Карло Анчелоти. - Въпреки това съм на мнение, че отборът може да се справя добре и без него. Дори и той да не се разпише в един или два мача, пак можем да печелим. Просто е въпрос на време Роналдо да вкара гол. Добър мач за него. Направи и асистенция и бе сред най-добрите на терена. Кристиано прогресира, като същото може да се каже за отбора като цяло."

Вторият гол в 79-ата минута пред 55 хиляди зрители на "Фелтинс Арена" заби защитникът Марсело, а малко преди това Шалке пропусна най-чистото си положение - удар на Плате срещна гредата. Реваншът е на 10 март в Мардид. 

В другия мач "Базел" и "Порто" завършиха 1:1 на ст. "Сейнт Якоб Парк" в Базел. Гостите доминираха през почти цялото време, но така и не успяха да материализират превъзходството си.

Десетина минути преди края домакините дори се виждаха победители, след като бяха повели с ранен гол, отбелязан в 11-ата минута от Гансалес при асистенция на Фрай. Последва натиск на гостите, увенчал се с два гола, незачетени заради засада. 

По-добрата игра на "Порто" даде частичен резултат в 79-ата минута, когато Данило изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на ветерана Валтер Самуел. И този реванш е на 10 март - в Порто.