Магията на ФА Къп отново е тук! „Уигън“ би „Манчестър Сити“ насред „Етихад“ с 2:1 и е на полуфинал за Купата на Англия. „Латикс“ продължават защитата на трофея, като през май м.г. надделяха именно над „гражданите“ с 1:0 на финала на „Уембли“ и... изпаднаха от Висшата лига.

Претендентът за титлата в Англия „Сити“ показа стари слабости в отбрана, а и не достатъчно убедителна игра в предни позиции. В пореден мач от сезона отборът на Мануел Пелегрини допуска първия гол в мача.

Главен виновник за загубата е аржентинският защитник Демикелис, който направи дузпа за 0:1 и сбърка при 0:2. „Гражданите“ успяха да стигнат само до почетно попадение. „Уигън“ пък показа, че не бива да бъде подценяван. Намиращият се на седмо място в Чемпиъншип отбор игра много компактно, без излишни рискове, но и поглеждаше към вратата на съперника. Скоростта в играта на „латикс“ впечатли.

На полуфиналите в ФА Къп ще има отбор от Лига 1. Третодивизионният „Шефилд Юнайтед“ победи последния в Чемпиъншип (второто ниво в Англия) „Чарлтън“ с 2:0 на „Брамъл Лейн“ с два гола в рамките само на две минути и ще играе на „Уембли“ през април. Попаденията за „остриетата“ вкараха Флин и Брейфорд.

„Шефилд Юнайтед“ се намира в средата на класирането в третото ниво на английската футболна пирамида, но в турнира досега отборът отсрани „Астън Вила“ и „Фулъм“ от Висшата лига, както и „Нотингам Форест“ и сега „Чарлтън“ от Чемпиъншип. „Остриетата“ ще играят на полуфинал срещу „Хъл Сити“ и не бива да бъдат отписвани. През сезон 2002/03 „Юнайтед“, тогава в Чемпиъншип, стигна до финалната четворка и в двете домашни купи – ФА Къп и Купата на лигата, но отпадна и в двата случая.

„Хъл Сити“ е на полуфинал за Купата на Англия едва за втори път в своята история и за пръв от над 80 години. Момчетата на мениждъра Стив Брус, който никога досега не бе извеждал свой отбор до тази фаза в надпреварата, тотално надиграха гостуващия „Съндърланд“ с 3:0. По-рано през сезона „тигрите“ биха „черните котки“ и в двата мача във Висшата лига и заформиха нещо като хеттрик от победи срещу тях. Отборът от северозападния бряг на Англия има отлични шансове да се класира на финал в турнира и да си гарантира участие в Лига Европа, тъй като жребият, теглен днес, определи „Шефилд Юнайтед“ за съперник на тигрите на полуфиналите.

През годините известният като най-великия футболен турнир в света е бил арена на много изненади и почти винаги по-скромен отбор е стигал поне до полуфинал. Този сезон четворката изглежда така – два тима от Висшата лига, един от Чемпиъншип и един от Лига 1.

В събота „Арсенал“ разби „Евертън“ с 4:1 на „Емирейтс“ и ще спори с „Уигън“ за място на финала на „Уембли“.