Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Украински войски са били обстрелвани 60 пъти след влизането в сила на примирието в Източна Украйна, съобщи украинският военен говорител Анатолий Стелмах.

Обстрелът бил извършван с всякакви оръжия, включително с реактивни системи за залпов огън „Град”. Град Дебалцево остава най-горещата точка от началото на прекратяването на огъня в 0,00 ч миналата нощ.

Според Франция и Германия примирието в Украйна като цяло се спазва, въпреки някои локални инциденти, които трябва да бъдат решени бързо, се казва в комюнике на френското президентство, цитирано от Ройтерс.

Френският президент Франсоа Оланд и германската канцлерка Ангела Меркел са разговаряли по телефона с президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко за споразумението, постигнато в Минск на 12 февруари. Те са се договорили да се премине към следващите стъпки, предвидени в документа.

Оръжията замлъкнаха в полунощ в по-голямата част от Източна Украйна съгласно споразумението. Проруските сепаратисти обаче обявиха, че няма да спазват прекратяването на огъня в стратегическия град Дебалцево, където украинските сили са под обсада.

Според ТАСС заместник-командващият корпуса на министерството на отбраната на самопровъзгласената Донецка народна република Едуард Басурин обяви, че опълчението на ДНР ще започне изтегляне на тежката техника от линията на съприкосновение в сроковете, определени от споразумението в Минск.

Ключови думи

Коментари

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.