Най-скъпият мач в историята на професионалния бокс е на 100 процента уреден, пише британският в. "Дейли Телеграф". Флойд Мейуедър (САЩ) и Мани Пакиао (Филипините) са договорили бой за 250 милиона долара. Цитира се датата 2 май в залата на казиното MGM Grand в Лас Вегас.

За сблъсък между двамата най-успели боксьори в средните категории се говори от месеци. Те няколко пъти си отправяха "закачки" по социалните мрежи, преди да се срещнат случайно на 27 януари на мач от Националната баскетболна асоциация (НБА) в Маями. Там размениха телефони и часове по-късно разговаряха няколко часа в хотелска стая.

Все още не е потвърдено кой колко ще вземе, но независимо от крайния изход Мейуедър ще прибере по-голямото парче от 250-милионния пай. Говори се за разпределение 60:40.

"Телеграф" цитира източник, според който Пакиао е подписал своята част от договора, а тези дни се очаква това да направи и Мейуедър. Звездата е в Ню Йорк тези дни за Мача на звездите на НБА и се твърди, че може от Голямата ябълка официално да провъзгласи сделката за сключена. Мани вече тренира във Филипините, а скоро и Мейуедър ще изостави за кратко безкрайните си светски изяви.

36-годишният Мани Пакиао има 64 мача, от които е спечелил 57 (38 с нокаут), 5 загуби и две равенства. Флойд Мейуедър (37 г.) е непобеден във всичките си 47 срещи, в 26 от които е нокаутирал съперниците си.