Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Проруските сепаратисти са обстрелвали поне 9 пъти позициите на украинските сили за сигурност през нощта, съобщава УНИАН.

Според представителя на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Владислав Селезньов украинските военнослужещи „неотклонно спазват режима на примирие и не откриват ответен огън”. Обстрелвани били районите  на Чернухино и Золотое. Няма загуби сред украинските военни.

В същото време заместник-командващият щаба на опълчението на самопровъзгласилата се ДНР Едуард Басурин заяви, че украинските сили за сигурност са открили гранатометен и артилерийски огън по позициите на опълченците на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики, предава РИА Новости.

„Подразделенията на въоръжените сили на ДНР са принудени да стрелят избирателно под натиска на въоръжените действия на киевските националисти и диверсанти”, казва Басурин.

Според него украинската армия нарушава примирието в района на град Дебалцево. Президентът на Украйна Петро Порошенко призова за незабавен мониторинг на ситуацията в Дебалцево.

Според подписаното в Минск споразумение, от 0,00 ч миналата нощ в Украйна оръжията трябваше да замлъкнат. След преговорите на т. нар. нормандска четворка на 12 февруари бе постигнато споразумение  за прекратяване на огъня в Донбас, изтегляне на тежкото въоръжение и създаванена буферна зона за безопасност.

Ако договореностите се спазват, предстоят още освобождаване на заложниците и пленниците до 5 дни след изтеглянето на оръжията, извеждане на всички чужди въоръжени формирования, военна техника и наемници от Украйна под наблюдението на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Ключови думи

Коментари

ОССЕ защо не е в Дебалцево и да информира света, кой нарушава примирието? Защо няма изявление от Меркел и Оланд?

Защото има бая натовци в обкръжението, а света не трябва да бъде информиран за това...

Паравоенните бригади на нацистите не се подчиняват на заповедите на Порошенко и ще продължават да стрелят. Руснаците естествено ще отвръщат. Естествено че при това положение, примирието се нарушава...

Ти не си там за да знаеш.Затова ОССЕ трябва да дадвт информация.Тях обаче май ги няма и затова Меркел трябва да каже къде са и какво става заедно с Оланд. Инициативата беше тяхна.

(Не)Развеселен

Срамота!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.