Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Евтиният долар зарадва българските шофьори през почивните дни. От събота цената на литър бензин А-95 е с 6 стотинки по-ниска, като най-масовото гориво се продава за 2,43 лева. Това е най-ниската му стойност от 17 март 2011 г. насам. В същото време дизеловото гориво поевтиня с 8 ст. до 2,47 лв. за литър. При него за последно тази стойност беше достигана през май 2011 г., като така цената му удря почти 3-годишен рекорд.

 

Причините за поевтиняването на горивата са свързани със спада на долара спрямо еврото и на по-ниските цени на петрола на международните пазари.

 

В края на миналата седмица еврото достигна най-високото си равнище спрямо щатския долар от октомври 2011 г., като единната валута се разменяше за 1,3917 долара. Причината за поскъпването беше решението на Европейската централна банка от 7 март да остави без промяна основната лихва в еврозоната, която е на рекордно ниска стойност от 0,25% годишно.

 

През последните две седмици петролът поевтинява на международните пазари, като в петък в Лондон барел (159 л) сорт Брент се търгуваше за 109 долара. В Ню Йорк същото количество американски петрол се котираше за 102,6 долара.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.