Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Денис Владимирович Пушилин (33 г.) е един от лидерите на самообявилата се и непризната от никого Донецка народна република (ДНР) на територията на Украйна. Той е зам.-председател на нейния Народен съвет, т.е. парламент. Пушилин бе и постоянен представител на ДНР на преговорите на Тристранната контактна група в Минск.

- Денис Владимирович, наистина ли лидерите на Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР) в началото са отказали да подпишат споразумението за Украйна в Минск?

- Каквото и да Ви кажа, Вие ще го изопачите. Дори не искам да разговарям с Вас. А уж сте славянин. Такива като Вас много ме съмняват.

- Все пак Ви питам, тъй като сте участвали в разговорите в Минск. Поне две думи кажете.

- Да, точно така. Наистина главите на двете републики (Александър Захарченко на ДНР и Игор Плотницки на ЛНР - б.а.) в началото отказаха да подпишат документа. И не защого сметнаха, че нещо в него е в ущърб на двете републики. А за това, че Украйна се прави, че Дебалцевският котел не съществува. Сякаш там не се случва нищо. Сякаш там всичко е наред. Така бе поставен на карта животът на поне 6000 украински войници, обкръжени от нашите сили в Дебалцево. Излиза, че украинците не ги интересува тяхната съдба, не ги интересува те да излязат от обкръжението живи и здрави, не ги интересува те да си заминат по домовете.

Ние искахме да внесем в документа точка, според която украинските войници да си тръгнат от Дебалцево без оръжие. Т.е., ние ги пускаме невъоръжени. Но Украйна отказа да направи това. И сега е много печален фактът как властите в Киев ще гледат в очите близките на тези военнослужещи. Това е прекалено голям брой.

Сами разбирате, че няма как да ги пуснем с оръжие, тъй като те ще искат да си пробият път с бой през нашите въоръжени формирования. Което ще нарушава Минските споразумения. Те имат твърде малко шансове да излязат оттам живи.

- Боевете в Дебалцево в момента продължават ли?

- За съжаление, да. Още по-жалко е, че не виждаме от страна на Украйна признаци, че нейните власти се готвят за 15 февруари, докогато трябва да изтеглят своята тежка техника.

- Какво смятате да правите с тези войници?

- Разпространяваме сред тях позиви. Сега ще използваме и звукова апаратура. До тях трябва да достигне информацията, че те имат възможността да се предадат и да си отидат у дома без оръжие. Те нямат информация за ставащото, защото там няма интернет и мобилни връзки. Офицерите напуснаха Дебалцево и зарязаха там своите войници.

- А ако боевете не спрат до 15 февруари, как ще влезе примирието в сила?

- Няма да има примирие. Това ще бъде нарушение на примирието и гаранциите, които ни дадоха лидерите на европейските държави.

- Но все пак това са украински войници на територията на своята страна, нали?

- Ситуацията се получи такава, че сега тази територия вече се контролира непосредствено от нас - въоръжените сили на ДНР и ЛНР.

- Но как така в една държава един район ще бъде контролиран от две несъществуващи държави?

- Тези войници дойдоха с намерението да унищожават инфраструктурата на градовете и мирните граждани. И продължават да го правят и сега, когато са обкръжени. Те продължават да нанасят щети на цялото стопанство на териториите на ДНР и ЛНР. Те са агресори. Антитерористичната операция, както Украйна нарича действията си, не предвижда използването на тежко въоръжение.

- Не разбирам как едни войници са агресори в собствената си страна.

- Хайде стига сме приказвали! (Затваря телефона.)

Ключови думи

Коментари

franko1880

Егати, едни мирни граждани от Донецк застрашават живота на 6000 войници. И после нямало руски войници там?! Егати лъжците! "Не разбирам как едни войници са агресори в собствената си страна" - много добър въпрос на журналиста!

яснота

Тези войници които разрушават с гаубици, минохвъргачки и Град жилища, фабрики, градове и села. Въпроса зададен от журналиста е точно толкова ТЪП като въпроса "ама как така този гражданин е добър а пък онзи е лош". Един пази другият убива. Втория го съдят и влиза в затвора или го екзекутират.

Щото голяма част от тия са чуждестранни наемници

елементарно

Журналистът или е неграмотен с познания на ниво 0 по история, или е усвоил наскоро новоговора и си търси повод да практикува. Украйна е изкуствено създадена държава, с граници начертани от Ленин, в която живеят католици в областите, контролирани от Полша и Австро-Унгария (Галиция) и руснаци. Първите преобладават на Запад, вторите - на Изток. Между тези две общности винаги е съществувало недоверие и антагонизъм. След преврата на Майдана руснаците бяха нарочени за основен проблем, внесен бе законопроект, който да им забрани да говорят на езика си, започнаха погроми в стил "чемодан-вокзал-Москва" и хората бяха принудени да вземат мерки. Взеха местната власт в ръцете си, същото както направиха една година по-рано протестиращите в Лвов. Но срещу Лвов Янукович не изпрати танкове и тежка артилерия, а в Донецк и днес не смогват да приберат труповете от улицата.

внимание

Как точно са непризнати републики и лидери, след като международната общност преговаря с тях?! А да не говорим за Антитерористическата операция на сегашното "правителство" на Украйна (АТО). Меркел и Оланд с тепаписти ли преговарят?

Бобо

Путин си е намерил страхотни маши , като този 33годишен петекантроп , просто на челото му е изписано ,че е безмозъчен главорез .

НПО проститутките нямате ли почивен ден?

007

Правилно не е искал да разговаря - българските журналисти не заслужават уважение - на 99% лижат нечий задник, и по последните въпроси се вижда чий е.

(Не)Развеселен

сипаничава кожа, мазна рядка брада, блуждаещ поглед, закани за невиждано клане - типични белези на безумец или човек, обсебен от зли сили - може би същите, на които се кланя професор Дугин под осмолъчата звезда на хаоса, докато твърди, че служи на Христа...

елементарно

Журналистът или е неграмотен с познания на ниво 0 по история, или е усвоил наскоро новоговора и си търси повод да практикува. Украйна е изкуствено създадена държава, с граници начертани от Ленин, в която живеят католици в областите, контролирани от Полша и Австро-Унгария (Галиция) и руснаци. Първите преобладават на Запад, вторите - на Изток. Между тези две общности винаги е съществувало недоверие и антагонизъм. След преврата на Майдана руснаците бяха нарочени за основен проблем, внесен бе законопроект, който да им забрани да говорят на езика си, започнаха погроми в стил "чемодан-вокзал-Москва" и хората бяха принудени да вземат мерки. Взеха местната власт в ръцете си, същото както направиха една година по-рано протестиращите в Лвов. Но срещу Лвов Янукович не изпрати танкове и тежка артилерия, а в Донецк и днес не смогват да приберат труповете от улицата.

Слава свободной Украине!

Айде, айде. Тези същите войници, които защитават територията на своята държава имат много добра информация, Пушилин. Те много добре помнят зеления коридор, който им дадохте в Иловайск след едни такива преговори и договорености. И когато си оставиха оръжието започнахте да ги изтребвате като в скотобойна в зеления ви коридор. Включително и пленниците им, които са от вашите. Лъжете точно като ботоксовото ви джудже с имперски амбиции. Вижте добре картата от подписаните в Минск последни споразумения. А, имам да ви кажа една новина, Пушилин. Съвсем скоро ПТН ПНХ. И тогава от вас - пушилка.

Ква Украйна ве браточка, поляците твърдят че Лвов е полска земя откъсната от сърцето им, източната част води документооборота на два езика, един за ползване и един за държавата, демек руснаци в чужбина. И къде точно е Украйна?

Елементарният! Познанията ти са под елементарно ниво. Слаб 2 по история!На 27 юии 2013 года., на конференцията „Православно-славянские ценности – основа цивилизационного выбора Украины", Владимир Путин за първи път публично определя руския, украинския и белоруския народи за един народ и начератава посоката на бъдещата работа пред Русия и Украйна – обединение на двете държави в една държава. Има една лингвистична подробност в руския език – когато се говори за чужда земя, руснаците използват предлога „в”. А когато се говори за своя земя, се използва предлога „на”. От тази дата, Путин, когато говори за Украйна, започва да използва предлога „на”. Няма да намерите нито една Путинова реч преди това да използва този предлог. Винаги, говорейки за Украйна, Путин е използвал „в Украине”. А след тази дата, във всяка своя реч Путин използва „на Украине”. В речта на тази конференция, Путин, в обичайния си стил на чекистки манипулатор, лъже безогледно. Твърдейки, че с присъединяването на Украйна към Русия, животът на украинците се подобрил. Но пропуска да каже, че по времето на Богдан Хмелницки, Переяславская рада изрично е поставила условието да се запазят казашките свободи, да няма крепостно право на територията на украинските казаци и да се запази изборността като принцип. Неща, които дълбоко различават начина на живот в Московията и в Украйна. В течение на следващите столетия московските царе премахват всички тези свободи. А при Екатерина Велика е разрушена Запорожката Сеч. Какви са тези приказки за това, че Украйна никога не е съществувала. Тези, които знаят добре руски език могат ли да се справят с украинския? Дълбоко се съмнявам. А това е език, на който се е преподавало в Киевската академия, преди времето на Переяславская Рада, което се смята за съединение между Русия и Украйна. Питали ли сте защо националният музикален инструмент на руснаците е балалайка. И то из всичките й необятни краища. Докато народният инструмент на украинците е бандура. Която няма да намерите използвана никъде по руските земи. Хора, с музикално ухо, тутакси ще различат руска народна песен от украинска. Историците, но не неграмотници като Божидар Димитров, много добре знаят каква е разликата между Малая Рус и Великая Рус. И кой ги е нарекъл така и защо. Също много добре знаят кога за първи път московското княжество сменя името си с руско.

елементарно

Глупости... коминтерновска логика. Дай инфо сега и за македонската нация.

То по твоята логика Врачанския край е отделна държава, щото говорят на бесен диалект на Българския език?

Чудесен коментар,БРАВО!

това

Е и? Писаното по-горе променя ли факта, че на украинска мова говорят в Западна Украйна, а в Източна говорят на руски? Променя ли с нещо и факта, че Янукович не изпрати танкове срещу Лвов, а хунтата прати и армия и криминални частни батальони срещу градовете и селата на Изток?

Не мога да повярвам, че всичко това се случва в 21.век, в Европа, не в Африка или Близкия изток. Това са войнолюбиви народи, и руснаци, и украинци. Ненавоювали се след Втората световна.Сега взеха да се избиват помежду си. Не са им виновни нито ЕС, нито САЩ.

Виновникът е един и се нарича Русия на Путин.

Как така тия се оказаха в котела? Нали досега украинската армия имаше само победи????

Има един коментиращ, който е против моето мнения, но е по-грамотен от останалите русофили. В едно е прав този господин - Донбас никога не е влизал в територията на малорусите. Най-източните части на Луганска и Донецка областо са били част от Великата Донска войска. Бо;шевиките я присъединяват към Украйна през 1920 г. Мислейки, че с това намаляват силата на белогвардейците. Седейки пред компютъра на много далечно разстояние от Украйна, ще кажа нещо, което отдавна си мисля. Донбас да върви по дяволите. Да се отдели от Украйна. Така е най-добре за всички!

Ти май не си наясно какво означават болшевики, меншевики и белогвардейци? Личи си по глупостите, дето си ги написал.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.