Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд.

През седмицата в Минск се проведе историческа среща между лидерите на Русия, Германия, Франция и Украйна. Според изтекла информация от известни тайни служби преговорите за мир в Източна Украйна започнали с поставен на висок тон въпрос на канцлера Меркел към Владимир Путин: „Кажи, бе, човек, кажи какво искаш?!“ Тогава руският президент отговорил: „Какво искам ли, мои друзя? Ами много ми са се дояли норвежка сьомга, прошуто и сирене бри!“

* * *

Николай Бареков обяви пред медиите, че искат да го убият. Така той се присъедини към компанията на Делян Пеевски, който преди време също заяви, че искат да го убият. Именно заради тези свои изказвания Бареков и Пеевски са били поканени от американски продуценти да се снимат в следващия сезон на сериала „Живите мъртви“.

* * *

След като над един час кръжа над София, правителственият самолет, с премиера Борисов на борда, кацна аварийно. Според Волен Сидеров причина за аварийното кацане на "Фалкон"-а е тежкият товар – по думите му на борда били натоварени авансово чували с 16 -те милиарда лева нов дълг.

* * *

Фамозната Сабрие Сапунджиева се оплака, че правосъдният министър Христо Иванов я дискриминира. Но това не е нищо – кадърът на ДПС се готвела да подаде жалба за дискриминация и срещу министър Лиляна Павлова. Причината – Сабрие Сапунджиева получила отказ за безплатно саниране на ведомственото й жилище.

* * *

През седмицата гръмна скандалът „СуисЛийкс“. „Гардиън“ и „Монд“ публикуваха разследване на международен консорциум, съставен от разследващи журналисти, според което британската банка HSBC е давала съвети на клиенти от над 200 страни как да укриват данъци. По повод изнесените данни за банката, шефът на българската Комисия за финансов надзор Стоян Мавродиев бил чут да казва: „Малиии, ако „Гардиън“ или „Монд“ бяха врачански сайт, как щях да ги одрусам!“

* * *

Заради свои расистки изказвания, депутат от крайнодясна унгарска партия беше наказан да живее няколко дни с роми. Повлияни от новината, от тв „Алфа“ обмисляли да пуснат в ефира си екшън хорър риалити сериал - „Магдалена Ташева живее със сирийските бежанци във „Военна рампа“.

* * *

Поредна дисциплинарка срещу съдия Румяна Ченалова образува ВСС, готви се такава и срещу съдия Ивайло Родопски. По този повод Ченалова и Родопски отишли при правосъдния министър Христо Иванов и го попитали: „Ние ли сме най-черните овце, г-н министър?“ Тогава Христо Иванов отвърнал: „Разберете, нищо лично. Във ВСС решихме да образуваме дисциплинарка срещу съдии, за да отвърнем подобаващо на критичния доклад на Европейската комисия. Ползвахме системата за случаен подбор на съдии и пак се паднахте вие!“

* * *

През седмицата в София се обсъжда идеята България да стане газов разпределителен център. Правителството вече реализира 1/3 от идеята – в България ще има „център“, но не „газов разпределителен“, а „команден“!

* * *

НАП затвърдиха за пореден път имиджа си на добре организирана, страховита структура – Агенцията намери и иззе пушката на революционера Панайот Волов – нещо, което не са успели да направят дори и турските башибозуци.

* * *

„Зауерланд“ обяви новия треньор на Кубрат Пулев – това е 72–годишният Ули Вегнер. След като назначението станало факт, Кубрат Пулев звъннал на Ули Вегнер и го попитал: „Ули, продължаваме напред, нали?“, а 72–годишният треньор отвърнал: „Да продължаваме, да продължаваме, колко да продължаваме?!“

* * *

В едно от първите си интервюта след спечелването на българския „X factor” Славин Славчев заяви, че ако не успее с музиката, ще стане адвокат. Певци, близки до Рут Колева, коментираха лаконично: „Ей сега Саня го загази...“

----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"