Първи мач за Димитър Бербатов като титуляр в Лига 1 и първи гол.

Нападателят вкара за 1:0 в 6-ата минута, а неговият "Монако" победи "Сошо" с 2:1 у дома в среща от поредния 28-и кръг във Франция. Бербо участва и във втория гол на своя отбор, след като изработи дузпата, реализирана от Родригес.

След четири поредни мача като резерва най-после дойде и редът на Бербатов да започне като титуляр и голмайсторът не разочарова. Дори бе един от най-добрите на терена за "монегаските" и даде заявка за титулярното място и в следващия мач на отбора си. С успеха "Монако" запази второто място в класирането с 59 точки, на 10, но и с мач повече от третия "Лил".

Далеч напред на първо място е "Пари Сен Жермен" с 67 точки. Столичани е спират да печелят – 3:0 като гости над "Бастия"

Голът на Бербо падна след отлична атака с двойно подаване на "Монако", като накрая българинът бе просто на точното място в точния момент и бутна топката в опразнената врата.

За "монегаските" предстои мач с „Лион“ навън на 16 март, а седмица след това Бербатов и компания приемат отбора след тях в класирането - "Лил". "Монако" продължава и за Купата на Франция, където в края на март ще срещне втородивизионния "Ланс" в спор за участие на полуфинал. Мачът е на стадион "Луи II" в Монако.

В друг мач от кръга "Нант" и "Аячо" завършиха при резултат 2:2, като гостите са вече с единия крак в Лига 2. Друг застрашен от изпадане отбор – "Валансиен", взе глътка въздух след победа с 2:1 у дома над "Рен" и вече е само на 5 точки от първия над чертата при 10 кръга, оставащи до края на сезона.