„Байерн“ продължава да гази. Носителят на требъл от миналия сезон унищожи „Волфсбург“ с 6:1 като гост в мач от германската Бундеслига. С успеха си „баварците“ поставиха нов рекорд – те вече имат 16 поредни победи в първенството. Освен това, мюнхенският гранд вече 49 поредни мача не е губил в шампионата и се е разписвал във всеки от последните 61 кръга.

Головете за разгрома на „Байерн“ вкараха Шакири, Рибери и Мюлер и Манджукич на два пъти. Гола на честта за „Волфсбург“, който бе и първи в мача, отбеляза Налдо.

На почивката двата отбора се оттеглиха при равенство 1:1, но през втората част за по-малко от 20 минути „Байерн“ вкара пет безответни гола и не даде никакъв шанс на скъпата селекция на „вълците“. Титлата е въпрос на време, а момчетата на Пеп Гуардиола могат да подобрят още няколко рекорда до края на сезона.

След 24 изиграни мача и при оставащи 10 до края, „Байерн“ е допуснал едва 11 гола. Рекордът е от 18 попадения за цял сезон, напълно постижимо за този тим.

„Байерн“ до момента върви без загуба – 22 победи и 2 равенства, и ако запази формата си в оставащите 10 мача, ще подобри още един рекорд.

„Баварците“ се нуждаят от 29 гола до края – или близо по 3 средно на мач, за да подобрят върховото постижение за най-много отбелязани попадения в рамките на един сезон – 101.

В друг мач от кръга „Шалке 04“ постигна убедителна победа у дома над Хофенхайм с 4:0 и се утвърди на четвърто място в класирането с 44 точки – с пет повече от „Волфсбург“.

„Щутгарт“, където на тъчлинията скоро може да видим легендата на клуба Красимир Балъков, най-после взе глътка въздух след 7-те поредни загуби. „Швабите“ завършиха наравно 2:2 у дома с „Брауншвайг“ и се намират над чертата, с равни точки и по-добра голова разлика от „Хамбургер“, който също взе точка в този кръг – 1:1 като домакин на „Айнтрахт“ Франкфурт.

В класирането убедителен лидер и на практика шампион е „Байерн“ с 68 точки. Втори е „Борусия“ Дортмунд с 45 и мач по-малко. „Леверкузен“ е на третото място с 44.