Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Светът се потресе от приетия в Уганда антигей закон, който предвижда доживотен затвор за хомосексуалните. Светът обаче не забеляза, че парламентът на държава от Европейския съюз отдели няколко часа в дебати по законопроект, предвиждащ глоба и затвор за всеки, който "манифестира публично своята или на други хомосексуална ориентация или принадлежност, чрез организация или участие в митинги, шествия и паради или чрез средствата за масова информация и интернет". Очаквано това предложение на "Атака" не бе прието, но практиката парламентът да отделя сериозно време на откровено антидемократични и често налудни идеи е факт. И колкото по-зависимо е правителството от екстремисти и популисти, толкова по-странни неща е принудено да върши българското Народно събрание.

Парламентът никога не е бил харесван от българите, но сега доверието в него уверено се е устремило към нулата. Последното изследване на "Алфа рисърч" показва 65% неодобрение и само 9% одобрение. И тенденцията е надолу. За сравнение, дори атакуваното дълги месеци от протести правителство събира "само" 47% неодобрение.

Затвори, заводи и едни "чисти ръце"

Ако досега недоволство предизвикваха битови въпроси като автомобили, заплати и кюфтета, вече хората виждат как парламентът се превръща в лавка и търгува абсолютно всеки глас с "Атака" и независимите. Ако не го направи, правителството пада. Затова се занимава с въпроси, които доскоро изглеждаха невероятни. И по нищо не личи това скоро да спре.

След като мнозинството все пак отхвърли антигей поправките в Наказателния кодекс, "Атака" продължи в тази посока и пробва да въведе глоби от 5 до 10 хиляди лева за хомосексуалните чрез поправка в Закона за събранията, митингите и манифестациите. И това не бе прието, само че енергията на парламента изтича в обсъждането на подобни предложения, а и ще продължи да изтича, защото на 3 март "Атака" обяви новия си лозунг "Долу европедерастията". Вероятно българският парламент никога няма да постигне мнозинство за подобни дискриминационни поправки. Но пък и кой вярваше да събере мнозинство за мораториума върху продажбата на земеделска земя на чужденци! Това се случи отново по предложение на "Атака", а кабинетът отново се нуждаеше от техните "златни пръсти" за кворум в залата.

Само преди дни Народното събрание отдели седем часа, за да обсъжда поредната идея на националистите – този път за възстановяване на дейността и производството на Завода за непрекъснато леене на стомана на МК "Кремиковци". Нищо, че предприятието си има частен собственик и той едва ли се вълнува от идеите на "Атака". Този път обаче парламентът не отхвърли предложението и дори възложи на Икономическата комисия да работи по него. Защо ли? Защото управляващото мнозинство всъщност е малцинство и му трябват "златни пръсти".

Какво да очакваме в следващия епизод?

Управляващите в момента БСП и ДПС могат да бъдат критикувани в различни посоки, но икономистите им никога не биха обсъждали съживяването на труп пред камери, ако... имаха достатъчно гласове за правителството си. В края на краищата екстравагантните идеи не виждат бял свят, но парламентът губи време да се занимава с тях. Гражданите виждат това и доверието в Народното събрание доближава дъното. Новите независими депутати, декларирали вярност към новия политик Николай Бареков, само ще ускорят този процес. Те обявиха, че предстои да внесат законопроект за създаване на агенция "Чисти ръце", чието име подсказва целта ѝ. Законопроект все още не е представен, но Бареков вече поименно посочва клиентите на агенцията, а едно негово изказване от близкото минало подсказва степента на "демократичност", която можем да очакваме: от ТВ-екрана той призова бившия премиер Бойко Борисов "Генерале, товарете камионетките!".

В следващия епизод парламентът вероятно ще се занимава и с камионетките, и с колониалистите, и с хората с различна вяра... И с всичко, което подготвящите се за избори популисти ще изберат за своя тема. В това време отвращението ще продължи да расте, а управляващите ще продължат да се чудят защо хората не се радват толкова на минималното повишение на пенсиите и също толкова минималното понижение на цената на тока.

Ключови думи

Коментари

Ziezi

Ако Българската държава не намери сили да се справи с популизма и откровения идиотизъм, включително чрез разпускането на една или повече от БСП, ДПС и АТАКА, най-вероятно ще станем свидетели на гражданска война и загуба на територии или суверенитет като цяло.

Zlatka

Комбинатът по замисъл нерентабилен. Желязната руда в Кремиковци е с ниско съдържание на метал. При такова производство се отделят повече отровни емисии. Няма кой да ги изчисти, без да промени технологиите и суровината. През 70-те години България започна да внася желязна руда с по-голямо съдържание на метал от Алжир. Кораби я стоварваха в Бургас, оттам до София композициите трошаха железния път десетилетия.Германия още по Живково време закри такива заводи.

dr.petroff

За това започнаха да стрят Дбелт.За да не пътува вносната руда през цяла България.Кремиковци беше на печалба,когато получаваше руда от СССР и нищо не плащаше.Същото и положениоето с Химко.Както сега говорят за печелившата АЕЦ Козлодуй с евтиния ток.Евтин,защото Европа ни даде близо 1 млрд за закриване на реакторите, а отработеното гориво пращат обратно в Русия.

Вяра

В следващи заседания, парламента вероятно ще се занимава с нивото на дъното (си), на което ниво ще завиди и Марианската падина

dr.petroff

Това НС има още много потенциал в падението и низостите. Както винаги казавам в такива случаи, дъното е осеяно с огромни дупки, чито дъна са също осеяни с такива дупки. Така,че дерзай народе,дъното вече е високо.

StoyanA

Аз имам и други гениални идеи, които надявам се другаря Сидеров ще оцени по достойнство и скоро ще гледам дебатите по тях в петъчния контрол: 1. Анексиране на изконно българската Македония с всичките й прилежащи изконно македонски територии- от Индия до Америка, включително и Луната където за пръв път е стъпил американец с македонски (т.е български) корен. 2. Стартиране на серия обществени поръчки за поръчка на бесилки, гилотини и колове за бичуване като мерки за ограничаване на вредното влияние на Запада. 3. Като истински национал-интернационалист (няма нищо шизофренично в това, честна дума) може да инициира конференции, работни обмени и т.н с цел попиване на най-добри съвремени практики в етническите прочиствания и пропагандното стъпкване на всякакво инаквомислие и хуманност със специалисти от Израел. Допълнителен челен опит във връзка с потъпкване на вътрешното недоволство и спасяване от западната поквара може да бъде почерпен от Иран. 4. Задълбочаване на търговските връзки с Русия и най-вече вноса на газ, камъни и други стратегически консумативи за инфраструктурата от т.2. 5. Учреждаване на наказателни отряди от надарени млади дами, които безпощадно и да наказват хомосексуалисти с групови изнасилвания. Тази мярка чудесно би се комбинирала със задължение да се декларира сексуалната ориентация, въпреки манипулативните спекулации на соросоидите, че един такъв пакет от мерки би бил като виртуална опашка пред публичен дом, което разбира се е напълно невярно и е част от световния еврейски заговор срещу България. 6. Свикване на велико народно събрание и превръщането на България в хаганат и признаване на титлата на Йоло Денев като законен Хан на всички българи и по повсеместност Върховен жрец на Тангра.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.