ЦСКА победи „Левски“ в дербито на България, играно днес на стадион „Васил Левски“ в София. „Червените“ стигнаха до успеха с гол от дузпа в 69-ата минута и вече водят със 7 точки пред кръвния враг в класирането.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе доволен от успеха на своя отбор в мача, но не така стоят нещата със съдийството според наставника на „червените“.

„Тези мачове почват да стават един голям цирк. Загриженост да спасяваме „Левски“. Туре бе за втори жълти картон много преди това (когато бе изгонен от терена – б.а.)“, коментира наставникът на „червените“.

„Срещу „Левски“ балансът ни е положителен. Резервите ни вадят мачовете. Това е едно оръжие, което в момента притежаваме. Изгубихме пет човека за следващия мач, нямаме нужда от това“, каза още Младенов.

„Тактически стояхме перфектно. ЦСКА винаги играе за победа. Армейският дух присъства на терена. Преди червения картон на Галчев (в 30-ата минута – б.а.) двата отбора се надиграваха, играеха атака за атака“, смята Стойчо Младенов.

Колегата на Младенов от отсрещния лагер Антони Здравков бе на мнение, че неговият отбор е надиграл ЦСКА и „сините“ са пропилели една дузина голови положения срещу противника.

„Проблемът не беше, че ЦСКА игра с човек по-малко. Проблемът беше, че пропуснахме много ситуации очи в очи с вратаря. Допуснахме по най-елементарния начин ЦСКА да получи дузпа срещу нас“, сподели след мача старши треньорът на „Левски“.

„Като игра доминирахме над ЦСКА. Бяхме добре мотивирани, стараехме се да играем футбол. Емоцията обаче явно бе завладяла футболистите и те се повлияха“, допълни Здравков.

„Моето бъдеще? Нека ръководството да реши, оттук нататък те трябва да преценяват“, завърши наставникът на „сините“.

След успеха ЦСКА остава на третото място, вече с 51 точки. „Левски“ се смъкна на шестата позиция с 44 пункта.