Един и същи съдия от СГС е подписвал надвишаващите всякакви законни срокове СРС-та по разработката "Червеи". Това стана ясно от изказване на шефа на бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков, който днес се изслушва във Висшия съдебен съвет.

На многократните журналистически настоявания да каже дали това е председателката на градския съд Владимира Янева, той отказа да назове името ѝ, но с усмивка потвърди: "Вие го казахте!"

Рашков даде да се разбере още, че става въпрос за няколко удължавания на срока на СРС-тата за по два и четири месеца. Определеният от закона максимум е 6 месеца, а "Червеи" са водени 300 дни.

Бойко Рашков пак повтори, че в случая главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който трябва да разписва всички СРС, е бил заобиколен. 

Един и същ субект от МВР е искал разрешителните за подслушване и един и същ субект от съда ги е позволявал, добави бившият следовател.

И според Рашков, и според правосъдния министър Христо Иванов има данни за извършени престъпления и лицата, които са замесени трябва да бъдат обект или на дисциплинарно производство, или на прокурорско разследване.